Още по темата: Йосиф Миладинов с два рекорда за мъже

...
Още по темата: Йосиф Миладинов с два рекорда за мъже
Коментари Харесай

Изумително: 16-годишен пловдивчанин взе квота за Олимпиадата

Още по тематиката: Йосиф Миладинов с два върха за мъже от европейското в Казан

Новата сензация в българското плуване Йосиф Миладинов продължава да твори чудеса, откакто влезе с първо време в полуфиналите на 100 метра бътерфлай на Световното състезание за юноши в унгарската столица Будапеща.

При това трениращият в Швейцария 16-годишен гений го направи с умопомрачителен връх от 51,91 сек., ставайки първият българин, слязъл под 52 секунди.

Миладинов обърна на петдесетака с 24,09 сек. Добрите вести обаче не свършват тук. Постижението на Миладинов е затрупан олимпийски норматив „ А “, което го прави вторият ни сигурен плувец за Токио 2020 след Антъни Иванов (200 м бътерфлай), който също ще нападна стандарт „ А “. При триумф ще имаме двама представители в дисциплината.Норматив „ А “ е 51,96 сек.

За огромния си гений Миладинов загатна още в България, където тренираше в Младост’91 (Пд) при Славяна Канева-Раденкова, която работи от години в Спринт.

Историята на Йосиф Миладинов е типична, като тя ще се среща все по-често в българското плуване. Неудовлетворен от изискванията за плуване в България през 2015 година той отпътува със фамилията си в Германия, където реализира изключителни триумфи.

Не е изключено геният да надмине достиженията на Антъни Иванов, като има капацитет за това. Те евентуално обаче няма да се запишат за сметка на България, а на друга страна.

Другият ни играч на Световното за юноши Йордан Янчев завърши присъединяване си в Будапеща. На 200 м св. жанр националният рекордьор се показа под опциите си, класирайки се 26-и с време 1:52,55 мин.

При слизане под националния му връх от 1:49,59 мин. влизането във край бе изцяло постижимо за състезателя на Божидар Граматиков и ПК Сандански. В Будапеща Янчев, който на 30 август ще стане на 18 години, записа край и седмо място на 400 м св. жанр. Преди месец той стана шести в Европа на 200 м св. жанр в Казан. Там сложи и националния си връх.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР