Още по темата: Взрив разтърси български самолет, чакаха го 100

...
Още по темата: Взрив разтърси български самолет, чакаха го 100
Коментари Харесай

Авиоексперт смята, че чудо е спасило самолета ни в Тел Авив

Още по тематиката: Взрив раздруса български аероплан, чакаха го 100 коли за спешна помощ
Повредата е много сериозна. Това не е обикновено пръсване на гума. Това изясни пред bTV Ангел Борисов, специалист по сигурност на полетите във връзка случая с българския аероплан на летище " Бен Гурион " в Тел Авив.

„ Самолетните гуми са под налягане 9-10 атмосфери. Такава гума, в случай че се спука, тя гръмва. Съседната гума е доста близко и има възможност да повреди и аварийна гума “, уточни той.

По думите му, вследствие на това пръсване е доста евентуално да се повреди спирачното устройство. Самолетът може да се завърти и крилото да се удари в пистата. Тогава самолетът незабавно се възпламенява.

" 100 коли за спешна помощ и 50 пожарни - това е показно за целия свят. Просто израелската страна в доста неща е за показ, само че сподели на целия свят при подобен случай по какъв начин се работи “, сподели Борисов.

„ По същия метод „ Конкорд “ приключи активността си “, напомни той.

Експертът разяснява и случая с държавния „ Фалкон “ преди месец. Той бил извънредно сюрпризиран от информацията, че спуканата гума била сменена. Според него е трябвало да се смени и спирачното устройство.

По отношение случая в Тел Авив експерът съобщи, че е забележителна организацията на кацането на българския аероплан. Той е изразходвал по-голямата част от горивото над Средиземно море, оставяйки си минимално количество за кацане. Освен това два изтребителя са изхвърчали и са се доближили до него, тъй че с просто око да видят какво е положението на развалените гуми.

„ Два изтребителя виждат положението – едната е спукана, само че другата най-малко не е пръсната “, сподели той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР