Още по темата: Урсула фон дер Лайен се среща с

...
Още по темата: Урсула фон дер Лайен се среща с
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: ЕС е 100% зад България СНИМКИ

Още по тематиката: Урсула фон дер Лайен се среща с премиера Борисов Борисов за Урсула фон дер Лайен: Разговарям с една изключителна жена и майка

Ако желаеме да изградим бъдещето си, извънредно значимо е да се влага в цифровизация и обучение. Младите хора построяват нашето бъдеще. Това посочи новият ръководител на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен на взаимна конференция с българския министър-председател Бойко Борисов.

„ България е доста значим член на Европейския съюз. Лично ви благодаря за поддръжката, която ми дадохте. Ние сме на 100% зад България “, акцентира тя.

„ Тук съм, с цел да чувам доста деликатно какви са вашите цели и упования. В Европа можем да успеем единствено, в случай че обединим напъните си “, сподели новият ръководител на Европейска комисия и добави, че придава огромно значение на мненията на страните от Източна Европа. „ Трябва да обменяме мнения и да си приказваме, тъй като сме изправени пред съществени провокации. Демографските проблеми, киберсигурността, смяната на климата и други “, уточни тя.

От своя страна министър-председателят съобщи, че освен дигитализацията е значима, само че най-големият приоритет за Европа са хората. Той посочи за човешкия запас на Източна и Централна Европа и разяснява, че страните на някогашния социалистически лагер не трябва да бъде подценяван. По думите на премиера, Европа е на дъното на класацията във връзка с нововъведенията в съпоставяне в Съединени американски щати. Това е картината към сегашния миг, която би трябвало да бъде изменена.

Борисов съобщи, че България е спазила условието на Европейски Съюз за номинирането на жена на председателския пост на Европейска комисия, с цел да бъде реализиран баланс на половете на високите постове на Евросъюза.

Двамата следва да имат работна среща в Министерския съвет, на която ще обсъдят разнообразни тематики от европейския дневен ред и от международната политика. Визитата е част от консултациите, които Урсула фон дер Лайен организира с водачите на страните членки на Европейски Съюз преди представянето на цялостния състав на новата Комисия за утвърждение пред Екологичен потенциал.

През юли тази година Европейският парламент избра Урсула фон дер Лайен за новия ръководител на Европейска комисия. Тя е първата жена, определена за ръководител на Еврокомисията.

Премиерът Бойко Борисов похвали екипа, разкрил жестокото двойно ликвидиране край Негован, в наличието на новоизбрания ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. " Да поздравя сътрудниците от полицията, криминалистите, извънредно добре работят, търпеливо. За първи път имаме случай да не знаем кои са жертвите, а да стигнем до убийците ", възкликна Борисов.

Той предизвести медиите, че въпроси към шефката на Европейска комисия във връзка ресора на нашия еврокомисар няма да има, с цел да не я слагаме в неуместната обстановка " да изяснява за нещо, което още не е контрактувано ". " Сега ще продължим да бъдем общителни към нея, до момента в който още си подреди екипа ", вметна Борисов.

" В Европа важи правилото, до момента в който всичко не е контрактувано, нищо не е контрактувано ", заключи министър председателят. " Не бива да се спекулира с ресори, с какво сме се договорили и какво желаеме - това са 27 страни ", сподели Борисов.

И добави, че още не се знае Англия дали ще има собствен еврокомисар. По мотив политическата обстановка на Острова, Борисов направи сравнението: " Ако в България затворят Народното събрание, представяте ли си какво ще пишете вие? За каква тирания! То ще бъде знамение ", възкликна Борисов.

" Много хубаво си схванала това, което е приоритет на нашето държавно управление, освен дигитализацията, само че значими са хората ", акцентира българският министър председател, като се обърна към Урсула фон дер Лайен като към остарял познайник. Тя е остарял мой другар - за наслада Европейски Съюз излъчи един извънреден човек, огромен специалист в доста сфери ", означи още той.

Министър-председателят заключи, че сполучливото българско европредседателство и ролята ни за интеграцията на Западните Балкани са " резултати от ново водачество на всички равнища на българите ". " Много мозъци и хора от соцстраните отидоха да работят на Запад. Сега Западът е задължен да влага доста пари в мозъците в Европа, да им се даде тази опция да се развиват, да се влага в тях ", подсети новата шефка на Европейска комисия министър председателят.

" Българите не помниха какво е да имат мигранти по улицата ", означи още Борисов във връзка втория акцент на фон дер Лайен по отношение на миграцията, като добави, че това е станало и благодарение на нашата страна, само че и с напъните на " Фронтекс " и прилежаща Турция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР