Още по темата: Триумф! Ученик от Пловдив прослави България в

...
Още по темата: Триумф! Ученик от Пловдив прослави България в
Коментари Харесай

Гений от Пловдив победи 306 на олимпиада по информатика

Още по тематиката: Триумф! Ученик от Пловдив популяризира България в Баку

18-годишен пловдивчанин сграбчи златен орден на интернационалната олимпиада по информатика в Баку, побеждавайки 306 младежи от целия свят, написа 24 часа. Отборът ни, в който Радослав Димитров е бил един от 4-мата състезатели, се класира десети от 90 страни участници. Това е най-хубавото показване на България за последните 5 година на интернационална олимпиада по информатика.



Пловдивчанинът и учителката му по информатика Бистра Танева с президента Румен Радев, който м.г. го награди с грамота СНИМКА: Личен списък

“2019-а е щастлива за мен. Завърших математематическата гимназия в родния ми град с отличен, същия триумф имах и на матурите. Явих се на 9 надпревари по информатика у нас и в чужбина и извоювах призови места. Олимпиадата бе ослепителен свършек на тази поредност ”, споделя Радослав.

Регламентът на надпреварата в азербайджанската столица включвал решение на 6 задания в продължение на два дни, свързани с проблеми от живота. Според пловдивчанина са били забавни и не изключително сложни. Трябвало деликатно да се четат дългите условия и по-късно да се напише стратегия.

Още - четете ТУК
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР