Още по темата Телекомите и автокомпаниите ще се конкурират при

...
Още по темата Телекомите и автокомпаниите ще се конкурират при
Коментари Харесай

Vodafone преговаря да купи активи на кабелния оператор Liberty Global в Европа

Още по тематиката
Телекомите и автокомпаниите ще се конкурират при свързването на самоуправляващите коли

Засега автопроизводителите избират потреблението на профилирани Wi-Fi талази с дребен обсег за реализирането на " връзката "
14 ное 2017
Телекомите навлизат в електронните спортове

Световният капацитет на пазара е сред 10 и 20 милиарда $, сочат данните на JPMorgan
6 юни 2017 Един от най-големите мобилни оператори в света Vodafone договаря за придобиването на активи от кабелния оператор Liberty Global в Европа, като цената на евентуалната договорка може да надвиши 14 милиарда паунда. Въпреки че договарянията са към момента в начална фаза, в случай че приключат сполучливо, това ще усили въздействието на английската телекомуникационна компания на Стария континент, оповестява Financial Times, базирайки се на вътрешна информация.

По предварителни данни обсъжданите активи включват кабелната активност на Liberty Global в Германия и нейните поделения в Източна Европа. Vodafone публично е удостоверила присъединяване си в диалозите, само че е прецизирала, че на този стадий не е несъмнено, че ще се получи нещо от тях. Американската Liberty Global, която се управлява от милиардера Джон Малоун, развива активност в 12 страни в Европа и има 52 млн. клиенти на интернет, мобилни и тв услуги.

В телекомуникационния бранш най-новата наклонност е сливане на мобилните и широколентовите услуги в един общ резистентен бизнес. На този декор дискутираното обединение се вписва изцяло, като дружно към този момент наличните запаси на двете компании биха разрешили съществуването на една задоволително добре развита система от закрепени и мобилни мрежи.

Общо минало. Общо бъдеще?

Vodafone и Liberty Global не за пръв път пресичат пътищата си, като още през 2015 година имаше проекти за обединяване. Тогава обаче до договорка не се стигна и двете компании започнаха различни дейности. Liberty Global преструктурира бизнеса си в Южна Америка, а индийското поделение на Vodafone се сля с съперника си Idea Cellular. Една година по-късно браншът въпреки всичко стана очевидец на консолидация на ресурсите им в Холандия, като двете сътвориха взаимно дружество с равно присъединяване.

Днес Vodafone и Liberty Global ще търсят съдействие в Германия, като концепцията за това породи още през 2016 година Изпълнителният шеф на Vodafone Виторио Колао разяснява, че вероятно обединение ще значи по-голяма конкурентоспособност против локалния водач Deutsche Telekom. Консолидация в Германия би имало смисъл, тъй като сега двете имат активност в разнообразни елементи на страната и се подреждат надлежно на второ и трето място по пазарен дял и брой клиенти, твърди Reuters. Освен там все още има спекулации за обединение на активите и в други европейски страни като Чехия, Румъния и Унгария, като обаче не е ясно дали при единодушие те ще бъдат включени в бъдещата договорка.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР