Още по темата: Тежко поражение за Борис Джонсън в британския

...
Още по темата: Тежко поражение за Борис Джонсън в британския
Коментари Харесай

Нов удар по Борис Джонсън! Министър хвърли оставка

Още по тематиката: Тежко проваляне за Борис Джонсън в английския парламент Трус на Острова: Братът на Борис Джонсън подаде оставка

Британският министър на труда Амбър Ръд подаде оставка от държавното управление на премиера Борис Джонсън. По думите й тя не е съгласна със тактиката за Брекзит на министър-председателя, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Не мога да остана, до момента в който в това време положителни и лоялни умерени консерватори биват изключвани ", сподели Ръд.

По-рано през седмицата Джонсън изключи 21 депутати от парламентарната група на Консервативната партия, откакто те застанаха на страната на опозицията, с цел да бъде прокаран закон за отбягване на Брекзит без съглашение.

Пред в. " Сънди таймс " Ръд съобщи, че напуща и парламентарната група на торите и ще остане в Народното събрание като самостоятелен народен представител.

Джонсън отстоява позицията, че Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз, както е планувано - на 31 октомври, даже и това да стане без съглашение.

По-рано през седмицата оставка от държавното управление поради Брекзит подаде и братът на премиера Джо Джонсън.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР