Още по темата Търговците на храни: Нови магазини и продължаващ

...
Още по темата Търговците на храни: Нови магазини и продължаващ
Коментари Харесай

Lidl и Aldi са най-бързорастящите търговски вериги във Великобритания

Още по тематиката
Търговците на храни: Нови магазини и продължаващ напредък

Мениджърите на шестте най-големи вериги в бранша показват своите проекти за 2018 година
5 яну 2018
Търговия: Годината на разцвета

Ръстът на стопанската система и раздвиженото ползване се виждат посредством от ден на ден ниши в комерсиалния сегмент
9 дек 2017
Веригите Carrefour и Fnac Darty се сплотяват при покупката на техника

Целта на партньорсвото е да договарят по-добри условия при доставките на домашен уреди и потребителска електроника във Франция
5 дек 2017 Пазарни дялове на водещите вериги на Острова (в %)
Tesco 28
Sainsbury 16.4
Asda 15.3
Morrisons 10.7
Aldi 6.8
Waitrose 5.2
Lidl 5

Източник: Kantar WorldpanelГерманските търговски вериги Lidl и Aldi са най-бързорастящите във Англия през последното тримесечие на предходната година. Двете са записали рекорден растеж на продажбите на годишна база от 17%, оповестява организация DPA. Британците са изхарчили през последните три месеца с 3.8% повече средства, което е осигурило на супермаркетите в страната 1 млр. паунда по-големи доходи, демонстрират данните на анализаторската компания Kantar Worldpanel.

Голямото извършване на покупки

По-време на коледните празници, потребителите са изхарчили 747 млн. паунда единствено на 22 декември, което го прави най-натоварения ден за извършване на покупки в историята, споделя Фрейзър МакКевит от анализаторската компания. Според него в някои връзки Коледа е мъчно време за дискаунтърите, тъй като пазарният им дял малко е намалял спрямо началото на годината, защото доста купувачи се връщат към по-традиционните супермаркети.

МакКевит изяснява, че макар предизвикването двете немски вериги са съумели да привлекат общо близо 1 млн. спомагателни клиенти през последните три месеца.
Пазарният дял на Aldi е повишен с 0.8 процентни пункта до 6.8%, до момента в който този на Lidl се е повишил до 5%, което е с 0.6 прочие пункта повече в съпоставяне със същото тримесечие на миналата година.

Как се показват другите

Най-голямата английска комерсиална верига Tesco регистрира покачване на продажбите за Коледните празници от 1.9% в магазините, които са работили и по същото време преди година. Очакванията на експертите бяха за растеж в диапазона 2.4-3.2% за шестте седмици до 6 януари, оповестява Reuters. Въпреки това компанията е сигурна, че е изпълнила задачите си за годишните резултати.
Според данните на Kantar Worldpanel през последното тримесечие продажбите на Tesco са нарастнали с 3.1%, като това е най-големият растеж за веригата от юни. Въпреки това пазарният й дял понижава с 0.2 процентни пункта до 28%.

В същото време продажбите на друга немска верига – Asda, са нарастнали с 2.2% на годишна база, подкрепени от мощното показване при онлайн извършването на покупки. Пазарният дял на компанията също леко е намалял – до 15.3%.

Другите английски вериги също регистрират по-добри продажби в края на годината. При Morrisons покачването е 2.1%, покачването при Sainsbury е 2%, при Waitrose – 2.3%, а при Iceland – 2.9%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР