Още по темата Търговската война заплашва световните луксозни марки Възможно

...
Още по темата Търговската война заплашва световните луксозни марки Възможно
Коментари Харесай

Chanel купува производителя на бански на Джеймс Бонд

Още по тематиката
Търговската война заплашва международните първокласни марки

Възможно е акциите на Louis Vuitton и Gucci да се намалят, макар че продажбите им зависят от по-заможната класа
15 авг 2018
4+1 | Колко рози има в един Chanel No5, ключът към творчеството и справочник на положителния управител

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
15 мар 2018 Chanel придобива английската компания за първокласни бански костюми Orlebar Brown. Orlebar са известни с това, че Даниел Крейг като Джеймс Бонд носи банските им на огромния екран. Други звезди също са употребявали продуктите им, измежду тях са рапърът Jay Z, артистът Майкъл Фасбендър и други
Chanel обявиха, че новата облага ще работи дружно със съществуващия им бански бранд и ще продължи цифровия си фокус, пишат от Reuters. Финансови елементи на договорката не се разкриват.

Придобиването на Orlebar Brown е забавно, защото над 40% от продажбите на английската компания се правят онлайн. Chanel пък са известни с това, че са една от дребното останали компании, които отхвърлят да продават първокласните си линии за дрехи и дамски чанти по мрежата.

От Chanel оповестиха, че Brown ще продължат с цифровия си фокус, както и че ще отворят нови поделения в Съединени американски щати, Европа и Азия. Също по този начин ще има известно положително взаимоотношение със съществуващия бански бранд на Chanel, Eres и към този момент настоящите вериги за доставка на компанията.

Това е втората договорка на Chanel за месеца, откакто при започване на септември купиха миноритарен дял в швейцарския производител на часовници Montres Journes SA.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР