Още по темата: Стаменов разгроми Тотев при номинациите за кмет

...
Още по темата: Стаменов разгроми Тотев при номинациите за кмет
Коментари Харесай

Предложиха Радослава Ташкова за кмет на Пловдив

Още по тематиката: Стаменов разгроми Тотев при номинациите за кмет на Пловдив Здравко Димитров - любимец в "Северен " за кмет на Пловдив Машинации с вота помрачиха сбирката на ГЕРБ в Източен Атанас Узунов обра точките за трети мандат

Шефката на групата на ГЕРБ в Общинския съвет Радослава Ташкова беше номинирана през днешния ден на събранието на регион Южен за кмет на Пловдив. Номинацията предложи изненадващо някогашният народен представител на ГЕРБ Костадин Язов. Самият той обаче гласоподава против Ташкова, а негови съпартийци разясниха, че номинацията е направил за задявка. Съпругът на Ташкова - депутатът Атанас Ташков, гласоподава срещу, видяха присъстващи. Ташков обаче отхвърли. Двамата съпрузи се прочуха със градеж на 10-етажна кооперация на Лаута.

Радослава Ташкова обаче събра минимум номинации - единствено 33 от общо 131 участвали на събранието.

Общо 9 кандидатури са издигнати в регион Южен. Иван Тотев е с 64 номинации. Той беше стартиран от Атанас Ташков, с който са фамилни другари, макар самоотвода му. " Иван Тотев 8 години се раздаваше за града. Преасфалтира булевардите. Направи фонтаните, работеше безрезервно. Казвам го с въздишка, тъй като кметът ни разсея и загатна, че няма да се кандидатира. Ако получи поддръжка от София, ще влезе в трети мандат с летящ старт ", разказа възторжено Атанас Ташков.

Областният шеф Здравко Димитров беше подсилен от 54-ма съпартийци.

Сериозна поддръжка от 61 гласа получи кметът на регион Централен Георги Стаменов.

Кметът на Тракия Костадин Димитров, препоръчан от съветничката проф. Даниела Дженева, завоюва най-вече - 65 гласа. Кметът на регион Западен Димитър Колев също беше препоръчан за градоначалник и получи поддръжката на 44-ма участници в събранието.

Снимки: Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР