Още по темата Спортът - от телевизора към браузъра Големите

...
Още по темата Спортът - от телевизора към браузъра Големите
Коментари Харесай

Netflix подготвя 1 млрд. долара инвестиции в Европа

Още по тематиката
Спортът - от тв приемника към браузъра

Големите софтуерни компании навлизат в бизнеса с разпространяване на спортно съдържаниe
20 апр 2018
Как за 20 години Netflix промени филмовия бизнес

Някогашният стартъп чества с положителни индикатори за тримесечието
18 апр 2018
Уеб сериалите като рекламен канал

Според рекламодатели и медиа шефове в България този формат има огромен и към момента неразвит капацитет
5 апр 2018 Компанията за видеострийминг Netflix възнамерява да похарчи 1 милиарда $ за автентично наличие в Европа, написа Financial Times. Това е опит да се наложи по-силно на континента, като заложи на към този момент изпитаната формула със основаването на сериали и филми особено за локалния пазар. Netflix към момента не е оповестила публично желанията си, само че съгласно източници на FT, компанията ще вдигне над двойно парите за вложения в автентично наличие в района по отношение на бюджета за предходната година. Netflix ще заложи както на англоезични филми и сериали, по този начин и на продукции, ориентирани към Испания, Германия, Италия, Франция, Полша, Турция и Холандия.

Рязкото нарастване на вложенията ще се отрази на бизнеса на обичайните снабдители на развлечение на континента, които към този момент имат проблеми със задържането на клиентите си поради конкуренцията със стрийминг услугите като Netflix и Amazon. За Netflix стъпката е разумна, защото се чака през това тримесечие приходите отвън Съединени американски щати да са по-големи от тези на домашния пазар.

Постоянно възходящ бюджет

През тази година Netflix ще похарчи близо 8 милиарда $ по света за основаването на лични шоута и лицензирането на непознати планове. По-голямата част от тази сума е ориентирана към Съединени американски щати. Агресивната политика на компанията към този момент дава отражение и е една от аргументите за вълната от консолидация в Европа и Съединени американски щати, където кабелните и сателитните снабдители се пробват да задържат клиентите си, които все по-често прибягват към решението да употребяват единствено стрийминг услуги.

Пример за сходни покупко-продажби са сливането на AT&T с Time Warner, както и желанието на Disney да купи част от бизнеса на 21 Century Fox. Самият Рупърт Мърдок, създателят на 21 Century Fox, призна, че повода за продажбата на бизнеса се крие в невъзможността на компанията да се конкурира сполучливо. От своя страна Disney счита да изтегли част от наличието си от Netflix през идната година и да спре да пуска новите си продукции в платформата. Вместо това компанията ще пусне своя лична стрийминг платформа.

Според последните данни сега Netflix има над 125 млн. клиенти по целия свят. Пазарната капитализация на компанията неотдавна удари 144 милиарда $, а за последната година цената на акциите се е вдигнала с над 125%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР