Още по темата: Скандал! КЗК откри картел при санирането в

...
Още по темата: Скандал! КЗК откри картел при санирането в
Коментари Харесай

КЗК наказа 3 фирми за картел със санирането

Още по тематиката: Скандал! Комисия за защита на конкуренцията откри картел при санирането в Пловдив

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоби три пазарджишки компании за картел за манипулиране на социална поръчка в Община Пещера посредством мнима конкуренция, оповестяват от контролния орган. Конкурсът е за услуги по печатна и външна реклама, връзки с обществеността и гласност с 9 обособени позиции.

Проведен е от декември 2016 година. Наказаните участници са „ Фейс консулт “, „ Кабле системс “ и „ Кристи 91 “. Проверката против тях е почнала след сигнал за нередности към процедурата, подаден от зам.-министър на районното развиване до Комисия за защита на конкуренцията. Управител и едноличен притежател на капитала на „ Фейс Консулт “ е Делчо Генчев, на „ Кабле системс “ - Красимир Стоянов, а на „ Кристи 91 “ - Стефка Стоянова.

Проверката на комисията открива съгласуваност сред сдруженията, което и видно и от показаните от тях писмени мнения. Делчо Генчев и Красимир Стоянов са били съдружници в друга компания - „ Джи Ти Ес-Лед,през 2013 и 2014 година, а вторият бизнесмен е брачен партньор на Стефка Стоянова.

Заедно с техните компании е имало и четвърти участник - „ Инфо трейнинг “. Комисията по осъществяване на състезанието не преглежда тази оферта, а предложенията на „ Кабле системс “ и „ Кристи 91 “ не са позволени до оценяване, защото в показаните от тях механически приложения им не било посочено за коя позиция се отнасят. Единствен участник с отговаряща на критериите оферта остава компания „ Фейс консулт “, на която е предоставено осъществяването.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР