Още по темата: Шефът на НАП за хакерската атака: Бях

...
Още по темата: Шефът на НАП за хакерската атака: Бях
Коментари Харесай

И шефката на НАП сред жертвите на хакерската атака

Още по тематиката: Шефът на Национална агенция за приходите за хакерската офанзива: Бях отдалечено със своя екип
Държа да се извиня на всички българи, които са наранени от хакерската офанзива. Ударът е против Национална агенция за приходите, само че наранени от това престъпно закононарушение са всички българи, чиито данни са незаконно оповестени, сподели на конференция шефката на Национална агенция за приходите Галя Димитрова.

" Ще предоставим на всеки един жител какви тъкмо данни са оповестени в общественото пространство ", сподели тя и добави, че на този стадий схващат, че информацията към жителите е незадоволителна ", уточни тя.

" Няма 100% сигурна система, която работи в интернет среда. Единствено вътрешните изолирани системи се смятат за 100% сигурни. Това е реалност за целия свят ", сподели шефката на Национална агенция за приходите.

" Анализът за аргументите за случая благодарение на ГДБОП, ДАНС демонстрираха пропуски в работата на звената ни за осведомителна сигурност. Това беше повода да желая и получа оставката на ръководителя на звеното за осведомителни системи, както и оставката на ръководителя на звеното за осведомителна сигурност.

Ако се открият и други извършители, ще подхваща и дисциплинарни ограничения по отношение на тях ", съобщи тя.

На въпрос дали се усеща провалена, тя съобщи, че няма друга организация в Европа, която да е нараснала три пъти генерираните доходи. " В момента обмисляме тази активност, поради спецификата на IT, да бъде аутсорсвана ", сподели Димитрова.

Попитана дали ще подаде оставка, тя уточни, че това е най-лесното нещо. " Говорила съм доста пъти с министър Горанов. Това, което той желае от мен, е решения, а не оставка, да защитим ползите на жителите ", съобщи тя.

От Национална агенция за приходите прецизираха, че не могат да се ангажират със периоди по кое време ще обяснят на всеки какви данни са му изтекли. Ръчно се ревизират и се преглеждат детайлно информациите.

И Димитрова, и Росен Бъчваров, който също присъстваше на брифинга, признаха, че персоналните им данни са изтекли в интернет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР