Още по темата: Шефът на хакера Кристиян - милионер в

...
Още по темата: Шефът на хакера Кристиян - милионер в
Коментари Харесай

Колосална глоба за НАП заради хакерската атака

Още по тематиката: Шефът на хакера Кристиян - милионер в евро с 25 компании Злите гении на Пловдив: Кристиян удари МОН и Национална агенция за приходите за 2 години

„ В случая с Национална агенция за приходите кражбата на персонални данни е станала по актуален метод, а при кражбата от банката са взети хард дисковете. Физическото лице, което е причинител на кражбата на банката не е открито “, съобщи в утринния блок на bTV Венцислав Караджов, ръководител на Комисията за отбрана на персоналните данни.

Към момента на теча на данни банката е известена за кражбата на данни на едно лице, изясни той.

По думите му, не може да се стигне до машинация с откраднатите персонални данни от банковата институция. Според него кражбата се прави, тъй като има интерес от някой.

„ Хубавото е, че в България има закони “, добави въпреки всичко той.

Караджов заяви, че 5,1 млн. лева е плануванаъа санкция за Национална агенция за приходите. „ Трябва обаче да отчитаме виновното държание. Санкцията не цели наказване, а по – положително държание на Агенцията “, изясни той.

По думите му, Национална агенция за приходите обаче може да апелира тази санкция, само че до една година всичко би трябвало да завърши.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР