Още по темата САЩ ще обявят в понеделник санкции срещу

...
Още по темата САЩ ще обявят в понеделник санкции срещу
Коментари Харесай

ЕС ще изчака "сирийските" санкции на САЩ срещу Русия

Още по тематиката
Съединени американски щати ще разгласят в понеделник наказания против Русия - този път поради връзката с Асад
от Дневник,15 апр 2018
Европейски Съюз заплаши Сирия с нови наказания и изиска подпомагане от Русия и Иран
от Дневник,14 апр 2018 Външните министри на Европейския съюз заплашиха Сирия с нови наказания поради хипотетичната химическа офанзива в град Дума, само че не се причислиха към предстоящите ограничения на Съединени американски щати против Русия, заяви Reuters. Дипломати от Европейски Съюз споделиха пред организацията, че до момента в който европейските държавни управления нямат по-голяма визия какво възнамеряват Съединени американски щати, е невероятно бързо да последват образеца им.

В предишното ограниченията от страна на Европейски Съюз са идвали месеци след тези на Вашингтон, а в този момент всяка поредна вълна ограничения против Москва става все по-трудна за договаряне поради различията сред страните членки. Твърдата линия на канцлера Ангела Меркел също е подложена на офанзиви отляво и отдясно в личното ѝ държавно управление.

Евентуалните нови наказания на Европейски Съюз против режима на Башар ал Асад ще добавят серията от наказателни ограничения, оповестени след 2011 година Досега е налагано от оръжейно ембарго до заледяване на активи на сирийски публични лица, военни, предприемачи и учени, упрекнати в насърчаване на химически оръжия. Очаква се Съединени американски щати да разгласят нови стопански наказания против Русия, ориентирани към компании, които съгласно Вашингтон се занимават с съоръжение, обвързвано с химически оръжия, съобщи по-рано посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли.

На съвета на външните министри в Люксембург не е имало полемика за санкциониране на съветски военни, които дружно с Иран разрешиха на Асад да си върне с брутална акция следени от бунтовниците територии и които Западът упреква във военни закононарушения.

Какво взеха решение министрите

В заключенията от срещата се показва също, че всяко трайно решение в Сирия изисква политически преход и запазването на целостта и суверенитета на страната, а постигането на дълготраен мир е основната цел, за чието реализиране Европейски Съюз няма да жали средства, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Европейски Съюз ще продължи да разисква спомагателни ограничаващи ограничения против Сирия, до момента в който репресиите не престават ", се показва в изказване на 28-те външни министри след диалозите им в Люксембург. Те показаха поддръжка за въздушните удари на Съединени американски щати, Англия и Франция, осъществени в събота в отговор на химическата офанзива на 7 април против град Дума.

За да има дълготраен мир, належащо е раздаването на правораздаване и постигането на национално помиряване. Европейски Съюз още веднъж приканва въпросът да бъде прегледан от Международния углавен съд и огънят да бъде неотложно преустановен, се добавя в текста.

Европейски Съюз регистрира, че спорът в Сирия навлезе в осмата година, белязан от необятно публикувано принуждение, ярки нарушавания на интернационалното право от всички участници, както и от използването на химическо оръжие от режима и от " Ислямска страна " (ИД). Сирийският режим носи главната отговорност за пагубната филантропична конюнктура и за страданието на сирийския народ. Съветът на Европейски Съюз поддържа всяко деяние, ориентирано към попречване на използването на химическо оръжие.

Отново апел за незабавна помощ за бежанците

Необходимо е да се употребяват опциите за постигането на политическо решение, тъй като съгласно Европейски Съюз военно решение е невероятно. Незабавно би трябвало да бъде прекъснато възпрепятстването на филантропичния достъп до потърпевшите, декларират европейските външни министри.

Европейски Съюз показва и дълбока угриженост от изкуствените промени в картата на сирийското население. Европейски Съюз няма да взе участие във възобновяване на региони в Сирия, наранени от този метод, се показва в заключенията. В Сирия през днешния ден над 13 милиона души имат потребност от помощ, над шест милиона са напуснали домовете си, а три милиона са изтласкани в труднодостъпни области и съзнателно провокиран апетит се употребява като военно средство против съперниците на Асад.

" Ще има решение, включващо всички, които имат въздействие в района ", уточни немският му сътрудник Хайко Маас. " Никой не може да си показа човек, употребяващ химически оръжия против личния си народ, да бъде част от това решение ", сподели още той. Следващата седмица Европейски Съюз ще организира интернационална донорска конференция за Сирия, а в неделя Башар ал Асад сподели, че възобновяване ще коства най-малко 400 милиарда $.

Междувременно представителят на Европейски Съюз в (Организацията за възбрана на химически оръжия) ОЗХО прикани Русия и Иран да употребяват въздействието си върху сирийското държавно управление, с цел да не позволен по-нататъшно потребление на химическо оръжие от негова страна, съобщи Reuters. България, като ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз, съобщи на срещата, че решението на сирийската рецесия се намира извънредно в политическата повърхност. " Не можем да се съгласим с това изказване, изключително откакто най-малко още две страни членки на Европейски Съюз нанесоха преди два дни удари в Сирия ", отвърна съветската делегация, представена от ТАСС.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР