Още по темата САЩ и Китай постигнаха търговско примирие за

...
Още по темата САЩ и Китай постигнаха търговско примирие за
Коментари Харесай

Тръмп обяви, че Китай ще ореже митата за американски автомобили

Още по тематиката
Съединени американски щати и Китай реализираха комерсиално помирение за 90 дни

Тръмп ще забави увеличението на митата върху китайски артикули, до момента в който текат спомагателни договаряния
2 дек 2018
Тръмп възобнови заканите за по-високи мита против Китай

Това става преди предстоящите диалози с китайския президент на срещата на Г20
27 ное 2018 " Китай се съгласи да понижи и отстрани митата върху коли, внасяни в страната от Съединени американски щати. Настоящите мита са 40%. " Това написа в Twitter американският президент Доналд Тръмп, който по-рано контракти 90-дневно помирение в комерсиалната война с Пекин на срещата на Г-20. Новината подвигна акциите на BMW и Daimler, които създават в Съединени американски щати за експорт към най-големия автопазар в света.

Този ход беше приветстван от американските автопроизводители, които бяха мощно наранени, когато Китай подвигна цените върху създаваните в Съединени американски щати коли през юли като част от контрамерките против Вашингтон поради разразилата се комерсиална война, написа Reuters. " Ако те отстранен спомагателните 25-процентови мита върху американски коли, тогава ще забележими положително отражение върху вносните коли ", разясняват от китайската Асоциация на автомобилните дилъри.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Неизгодно състояние

Пекин подвигна цените върху автомобилния импорт от Съединени американски щати до 40% през юли, което сложи компании като Tesla и Ford Motor в неизгодно състояние, защото Китай понижи митата за доставки от останалите пазари до 15% от 25%. Рано в понеделник акциите на BMW, Volkswagen и Daimler се подвигнаха с сред 4-7%.

Орязването на митата ще бъде добра вест за автопроизводители, изнасящи за Китай, в това число Ford и BMW. Tesla също може да се възползва, откакто компанията понесе тежък удар поради увеличените мита върху електрическите коли, които внася в Китай. Заради това се стигна до решението да построи локална фабрика в Шанхай за отбягване на високите цени.

Замразяване на ескалацията

В момента американските мита върху китайски транспортни средства са 27.5%. Миналата седмица Тръмп подреди изследването на " всички вероятни принадлежности " за повдигане на цените на Съединени американски щати върху китайски коли до равнищата, налагани от Пекин.

В събота на срещата на Г-20 в Аржентина Тръмп и китайският президент Си Цзинпин се договориха за краткотрайно помирение в комерсиалната война след месеци на ескалиращо напрежение. Американският държавен глава уточни, че ще отсрочи повдигането на митата от 10% на 25% за китайски артикули на 200 милиарда $, което трябваше да се случи от 1 януари. В отговор Пекин се съгласи да купи " доста количество " американски аграрни и енергийни артикули. Двете страни се схванаха да договарят в идващите 90 дни, в това число за " структурни промени " по отношение на противоречиви тематики като прехвърлянето на технологии, отбраната на интелектуалната благосъстоятелност, немитническите бариери и киберкражбите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР