Още по темата Ryanair разкрива нова база в Бургас Инвестицията

...
Още по темата Ryanair разкрива нова база в Бургас Инвестицията
Коментари Харесай

Ryanair отмени още 18 хил. полета между ноември и март

Още по тематиката
Ryanair разкрива нова база в Бургас

Инвестицията е на стойност 100 млн. $, а от 2018 година компанията възнамерява да обслужва 10 маршрута от морския град
19 сеп 2017
Защо Ryanair анулира полети

Натовареността на водачите на компанията я принуди да се откаже от част от плануваните направления
19 сеп 2017

Проблемите на ирландската самолетна компания Ryanair се задълбочават, откакто разгласи, че ще анулира още 18 хиляди полета в допълнение към тези до края на октомври. Новите ограничения ще обиден половин милион пасажери и са за интервала сред ноември и март следващата година, написа Independent.

Затваряне на дестинации през зимата

Общо 34 дестинации ще бъдат изцяло затворени през зимата, измежду които натоварени като Лондон Станстед до Белфаст, Нюкасъл до Фаро и Лас Палмас до Глазгоу. Според известието на компанията през този интервал няма да се правят и полети от София до Кастельон (Валенсия), Мемингем (Мюнхен), Пиза, Стокхолм и Венеция.

Нискотарифната самолетна компания ще предложи на всичките си 400 хиляди пасажери, които към този момент са декларирали билети, избор сред това дали да получат обезщетение, или да запазят различен полет.

В свое изказване Ryanair разгласи, че това е ход, който ще забави растежа на компанията. Общо 25 от 400-те самолета на компанията ще спрат да летят, с цел да бъде " отстранен рискът да отпадат други полети, тъй като по-бавният напредък ще разреши на компанията да управлява по-сигурно 86-те си бази на континента през зимата ". Засегнатите пасажери ще получат и спомагателен ваучер на стойност 40 евро, който ще може да бъде употребен през идния октомври.

Нови проблеми

" Искрено се извиняваме на нашите клиенти, които са наранени от отпадането на полети и от измененията в графиците ", сподели в изказване изпълнителният шеф на Ryanair Майкъл О’Лийри. " Въпреки че това ще се отрази единствено на 1% от нашите клиенти, ние в действителност съжаляваме за подозренията върху репутацията ни, които се зародиха след последните събития. " Миналата седмица Ryanair разгласи, че поради неточности в графиците за отмора на водачите на компанията тя ще би трябвало да анулира общо 1616 полета през септември и октомври, в това число и полети от София до Лондон.

" От през днешния ден нататък няма да има повече анулирани полети – нито през зимата, нито през лятото на 2018 година С по-малко трафик през зимата ще имаме опция да направляваме рестриктивните мерки във времето на водачите ни. Започваме нов интервал от 1 януари, който ще бъде съгласно регулациите на Европейския съюз и Международната авиационна асоциация ", сподели още О’Лийри.

Проблемът с Ryanair идва от това, че компанията употребява график, който стартира от 1 март на дадена година. В рамките на една година всеки водач има право на 900 часа във въздуха, като за другите компании календарната година стартира на 1 януари, което оставя по-малко време за натоварения летен сезон. Това беше дупка в регулациите, която Ryanair беше съумяла да избегне, само че в този момент, наподобява, тя е запушена и това е повода Ryanair да би трябвало да понижи осезаемо броя на полетите си през зимата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР