Още по темата: Рокади в изпълнителното бюро на БСП, готви

...
Още по темата: Рокади в изпълнителното бюро на БСП, готви
Коментари Харесай

Нинова изхвърля Жаблянов днес, издига Весела Лечева

Още по тематиката:

Рокади в изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, готви Корнелия Нинова. Те ще бъдат показани пред националния съвет на партията, кйто се събира през днешния ден по обяд на Позитано 20. В момента тече съвещание на аленото управление.

По първична информация от бюрото изхвърча Валери Жаблянов, който бе един от главните съперници на Нинова след евроизборите и бе спряган като претендент за лидерския пост на конгреса преди седмици, написа " 24 часа ".

Жаблянов е отнесъл рецензии и в последните дни защото не се е присъединил в съвещание на ПАСЕ на което се е гласувала Истанбулската спогодба.

Червеното изпълнително бюро ще бъде разширено и в него се чака да влязат някогашния районен министър Асен Гагаузов и Весела Лечева. Включването на Гагаузов се възприема като знак към локалните структури с оглед идните избори на Европейски Съюз.

Ще бъде основан нов Стратегически съвет по идеология, който ще бъде управляван от Янаки Стоилов. Очаква се това звено да измести работата на партийната комисия по идеология която се ръководи от Жаблянов.

Очаква се да бъде определено и ново управление на предизборния щаб на Българска социалистическа партия откакто щефът му Георги Свиленски подаде оставка. С оглед на прекомерно дребното оставащо време до изборите е допустимо отпред на щаба да бъде подложен един от заместниците на Нинова - Кирил Добрев, Деница Златева или Владимир Москов.

Червеният пленум през днешния ден би трябвало да разиска и метаморфоза на бюджета на партията с оглед плануваното от ГЕРБ орязване на държавната дотация.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР