Още по темата: Ральо Ралев търсел подкупи в стил Иванчева“

...
Още по темата: Ральо Ралев търсел подкупи в стил Иванчева“
Коментари Харесай

Ексклузивно: Ето кой е бизнесменът, натопил Ральо пред Бойко

Още по тематиката: Ральо Ралев търсел подкупи в жанр „ Иванчева “ Спецсъдът остави Ральо Ралев в ареста

Здравко Ангелов е строителният бизнесмен, изнудван месеци наред от кмета на „ Северен ” Ральо Ралев, научи „ Марица ”. Младият пловдивчанин е подал сигнала до премиера Борисов. В него Ангелов показва, че от него са желани 60 хиляди лева с цел да му издаде позволение за градеж на обект в регион „ Северен ”.

Припомняме, че кметът на „ Северен ” Ральо Ралев бе арестуван в четвъртък по следствие за корупционни закононарушения. Той е бил задържан до момента в който е упражнявал във фитнес зала в региона на Университета по хранителни технологии, след което проверяващите са го откарали в кметството, откъдето са конфискувани документи.

Какъв е казусът?

Предприемачът Здравко Ангелов има парцел на ул. „ Добротич “ и „ Полковник Дрангов ", където възнамерявал да построи 4-5 етажна жилищна кооперация с РЗП към 2000 квадрата. През декември 2018 година той внася документи в регион „ Северен ” за издаване на позволение за градеж. От администрацията са установили забележки, само че те са били отстранени в период. Въпреки че документите са изрядни, обаче Ангелов не е получил полагащото му се позволение за градеж.

Докато следи по какъв начин се развива напредването на документите му Ангелов схваща, че Ралев е взел плана в личния си кабинет, което по закон не подхожда на неговите пълномощия. В същото време предприемачът стартира да се усеща притиснат в ъгъла – забавянето на разрешителното води до финансови загуби за строителя. Вследствие на това Ангелов беседва с разнообразни хора от Общината, като от тях е получавал отговор, че ще получи нужните документи против 60 хиляди лева

„ При диалог с следващия човек му се споделя, че извънредно близко лице на кмета може да му помогне и да изчака. Това лице се оказва един от обвинените, в качеството на помощник. От всички източници съответствува една и съща оферта ”, разгласи зам.-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг в столицата през вчерашния ден.

39-годишният Здравко Ангелов се занимава със строителство от 3-4 години. До момента има издигната една жилищна постройка под тепетата. Инвестира най-вече в дребни бутикови кооперации. В момента развива няколко нови плана, един от тях е и въпросната жилищна постройка на ул. „ Добротич “ и „ Полковник Дрангов ". „ Нямам никакви терзания по отношение на плана си ” – това беше първия коментар на Ангелов по отношение на случая.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР