Още по темата: Превозвачите пред Зико: Няма да оставим хората

...
Още по темата: Превозвачите пред Зико: Няма да оставим хората
Коментари Харесай

Дават на превозвачите 500 000 лв. от обещания милион

Още по тематиката: Превозвачите пред Зико: Няма да оставим хората без превоз Зико вика кмета на очна ставка с превозвачите

С ремонт на градския бюджет ще се занимава Общинският съвет в четвъртък на последната сесия преди лятната почивка, която ще продължи месец и половина. По предложение на кмета Иван Тотев ще се разпределят близо два милиона лв.. Парите се пренасочват от финансовите запаси и неизпълнени обекти от финансова стратегия. Голямото разпределяне става в навечерието на локалните избори.

Половин милион лв. се отпускат за компаниите, които возят пасажери по 29 автобусни линии в Пловдив. Както „ Марица “ писа, годишната дотация се усилва на 6 450 000 лв., вместо плануваните в бюджета 5 950 000. Шефовете на транспортните компании се надяваха да издействат един милион, като накарат администрацията най-сетне да вкара електронната система на таксуване. Според прогнозите обаче кондукторите още дълго време ще ни късат билети в градските автобуси.

Още 500 000 лв. от градската хазна се дават на общинската болница „ Свети Мина “. Тя още веднъж е затънала в задължения, макар че до момента от градската хазна в сдружението са налети над 5 млн. лв..

Неплатените отговорности са в размер на 572 000 лв.. Болницата дължи пари за ток, парно, защита. Има просрочени вноски и лихви за банков заем в ОББ. По изгубените правосъдни каузи " Св. Мина " би трябвало да заплати 112 315 лв., а ги няма. Управителят на болничното заведение доктор Генади Странджев твърди, че няма забавяне със заплатите и осигуровки, а загубите също понижават. Но желае помощ от бюджета, тъй като със съдия-изпълнител могат да запорират сметките на общинското сдружение.

Други 873 656 лв. се разделят по разнообразни бюджетни действия, в това число за настоящи поправки в детски градини и ясли. За Детски атракционен комплекс на Куклен спектакъл и за съоръжение общината дава 295 000 лв.. Монтаж на видеокамери на фонтана на Бунарджика до акведукта се финансира с 40 000 лв.. На бул. „ Кн. Мария Луиза “ също ще поставят видеокамери, за което регион „ Централен “ ще получи 40 000.

Кметът на „ Тракия “ Костадин Димитров има желание да построи полигон за кормуване и за тази цел му превеждат 36 000 лв.. От „ Източен “ са поискали 6303 лв. за възобновяване на футболното игрище в кв. „ Изгрев “. Отделно за улично осветяване в същия регион Общинският съвет ще гласоподава 15 000 лева

По предложение на кмета на „ Централен “ Георги Стаменов от градския бюджет даже ще бъдат дарени 18 743 лв. на притежателите на жилищната постройка на ул. „ Павликенска “ 4 за ремонт на покрива. Такива чудеса не се случват постоянно. С още 12 500 лв. Стаменов ще отстранява рисковата тухлена ограда до Пешеходния мост и ще инсталира ажурна. За 6000 лв. ще се проектират спомагателни съоръжения за отводняване на бул. „ Марица юг “.

За археологическите разкопки на Римския конгрес - север се обезпечават 45 000 лв., а за експониране на останките от античния площад и улици на Римския конгрес юг и изток - още 69 800 лв.. Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи ще получи 10 000 лв. за полеви проби за инспекция на опиати при водачите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР