Още по темата: Потоп в Кючука! Улиците станаха реки СНИМКИ

...
Още по темата: Потоп в Кючука! Улиците станаха реки СНИМКИ
Коментари Харесай

Потопът: Най-засегнати са районите Южен и Централен

Още по тематиката: Потоп в Кючука! Улиците станаха реки СНИМКИ Потопът: Жилище в Кючука се изпълни с вода до коляно СНИМКИ В Кючука: 2,5 м вода нахлу в гаражи, падат стени СНИМКИ

Проливният дъжд изсипа над 70 литра на кв. метър нощес в Пловдив. Най-засегнати от него са регионите „ Южен “ и „ Централен “.

За няколко часа през вчерашния ден са получени над 1000 сигнала в Пожарната. Наводнени са къщи, изби, има сигнали за закъснели коли, блокирани заболели и трудноподвижни хора. Четири лечебни заведения също са наводнени.

Според кмета на регион „ Южен “ – Борислав Инчев, интензивността на преваляванията и попадналите листа върху дъждоприемните шахти довеждат до компликации и не разрешават бързото оттичане на водата.

Пред Бтв той добавя, че в регионите „ Южен “ и „ Централен “ ще има проблеми, до момента в който не бъде построен така наречен периферен колектор, който би трябвало да направи обикновено отвеждането на всички дъждоприемни води към пречиствателна станция и оттова надлежно в коритото на река Марица.

Днес обстановката в двата пловдивски региона се възстановяват и бедстващи хора няма.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР