Още по темата: Пътници мъкнат багажа по стръмните стълби на

...
Още по темата: Пътници мъкнат багажа по стръмните стълби на
Коментари Харесай

Нармагът в подлеза на гарата носи гарантирана печалба на...

Още по тематиката: Пътници мъкнат багажа по стръмните стълби на Централна гара Made in Plovdiv: Централна гара стана автогара "Карат-С " - сред милионите и свадите Публично-частното партньорство за гарата: Брак по сметка, само че страната все е от страната на булката

Пешеходният подлез под жп ареала носи прекрасен приход на концесионера на Централна гара. Подземното пространство сред изхода към автобусната спирка от южната страна на бул. " Христо Ботев " до входа на първото равнище на автогара " Родопи " е включено в контракта за концесия. Останалата част на подлеза под бул. " Христо Ботев " е на общината.

Първата инвестиция, която Миролюб Столарски направи, беше подлезът с лесната му облага. Под жп релсите има над 40 магазина, които се отдават чартърен. За клетка с повърхност към шест квадратни метра търговците заплащат на частната компания 300 лв. на месец. Отделно поемат разноските за ток, вода и защита.

Разказват, че неотдавна концесионерът е понижил наемите, тъй като двайсетина магазина от много време стоят празни. Табелите " Дава се чартърен " притеглят все по-малко мераклии, тъй като комерсиалните обекти станаха повече от жителите на града.

Преди шест години, когато Миролюб Столарски взе концесията, за пешеходния подлез се водеше война. Столарски кръстоса саби с предходния наемател Тодор Бурджиев. Стигна се до барикади, живи вериги, тъжби до съда и прокуратура, интервенция на полиция. Бурджиев беше заставен да си тръгне, с цел да влезе във притежание концесионерът. Той обнови дюкяните и известно време съвсем всички успяваше да отдаде чартърен.

Подлезът е като нармаг, в който можеш да намериш съвсем всичко - облекла, обувки, пуканки, ядки, сладка царевица, закуски, сувенири, чаршафи, сервизи, мобилни телефони и протектори, злато и сребро, наргиле. В средата на лятото магазините примамват с атрактивни цени - дамски рокли по 10-15 лв., къси панталони и тениски по 5 лв., дънки по 20 лв.. Има огромен подбор - от детски дрешки до дрехи за младежи.

В проливните дъждове и тази част от подлеза се трансформира в река. Наемателите наложително държат в магазините кофа, четка и лопата. Споделят обаче, че след ремонт наводненията се случват по-рядко и не са такива злокобни, както под бул. " Христо Ботев ", чийто собственик е общината.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР