Още по темата Падналите през последните няколко дни градушки в

...
Още по темата Падналите през последните няколко дни градушки в
Коментари Харесай

Градушки са унищожили 158 хил. дка с посеви към момента

Още по тематиката Падналите през последните няколко дни градушки в разнообразни елементи на страната са унищожили 158 хиляди дка с насаждения. Към момента комисии за оценка на вредите са почнали обиколка на нивите, подадени са 251 заявки за компенсации, чийто брой евентуално ще пораства в идващите дни. Това стана ясно от изявление на земеделския министър Румен Порожанов пред медиите след съвещание на консултативния съвет по зърното.

Порожанов разгласи, че е почнала подготовка за погашение на компенсации на фермерите със 100% пропаднали площи, като задачата е още до края на годината сумите да бъдат преведени отчасти или напълно. По думите му сега се прави разбор от какви схеми за подкрепяне, управлявани от фонд " Земеделие ", могат да се пренасочат пари, ако има икономии. На този стадий обаче съгласно министъра е рано да се каже какъв брой тъкмо средства ще бъдат отделени за компенсации, защото комисиите, описващи вредите, не престават работа.

През уикенда и при започване на седмицата мощни градушки паднаха в разнообразни райони на страната като се счита, че най-засегнати са земеделските производители в областите Плевен, Ловеч, Русе, Враца.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР