Още по темата: Опасни сгради дебнат туристите в Стария град

...
Още по темата: Опасни сгради дебнат туристите в Стария град
Коментари Харесай

Елитът на европейската дипломация уважи изложба на Белин...

Още по тематиката: Опасни здания дебнат туристите в Стария град

Над 200 посетители пристигнаха особено за откриването на акварелна галерия на арх. Белин Моллов в Страсбург. Големият ни проектант и урбанист подреди 50 платна в Арт клуба на Съвета на Европа. Вернисажът ще продължи от 27 май до 21 юни под името „ Архитектура и градски пространства в България “.

Сред гостите имаше дипломати, представители на задачите на Германия, Румъния, Албания, Беларус, Полша, както и архитекти от Сдружението АСЕ (архитекти на Съвета на Европа). Специален посетител на изложбата бе и Меглена Кунева - представител на Европейския съюз в Съвета на Европа, също посланичката на България в Съвета на Европа Катя Тодорова.

С изложбата огромният проектант отбелязва 50 години работа в региона на градското обмисляне, районното развиване, локалното самоуправление и гражданското присъединяване. Тази галерия е въодушевена от културното завещание на българските градове. В нея арх. Белин Моллов показва неповторимите София, Пловдив и други градове през хубостта на своите акварели. Урбанистът изпитва голям почит към архитектурното завещание като фактор за неповторимата еднаквост на градската среда.

Идеята на изложбата е да предизвика интереса към архитектурни монументи, здания и ансамбли, които придвижват очарованието на отминали столетия, възпитават и поддържат възприятие на принадлежност към средата, в която живеем, основават самочувствие за това, че ние сме носители на обичаи, които пазим и ще предадем на тези, които идват след нас. „ Обществените пространства “ са булеварди, улици, площади, паркове, градини, пешеходни зони, зони за спорт и отдих и други Съвременните обществени пространства концентрират в себе си по едно и също време проблемите и културата на обществото. Използвам опцията дружно с картините да споделя и моето схващане като урбанист за смисъла на публичните пространства в градската среда ", споделя създателят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР