Още по темата: Опасна жега в Пловдив, свестяват 20 души

...
Още по темата: Опасна жега в Пловдив, свестяват 20 души
Коментари Харесай

36° на сянка в Пловдив, викат Спешна помощ за петима

Още по тематиката: Опасна горещина в Пловдив, свестяват 20 души с коли за спешна помощ

Пловдивчани демонстрираха здравомислие и послушаха предизвестията на лекарите за днешния парещ ден с оптимални температури 36 градуса на сянка. Хората ограничиха престоя навън, изключително тук-там на слънце и по този начин понижиха рисковете за здравето си.

До обяд през днешния ден екипите на Спешна помощ се отзоваха на пет сигнала за хора, почувствали се зле на публични места. В следобедните часове повикванията бяха също толкоз. Нямаше тежки случаи и откакто получиха помощ потърпевшите хора се прибраха в къщи. За съпоставяне във вторник до 17:00 часа екипите на Спешна помощ оказаха помощ на 20 припаднали в жегите.

Препоръчително е да не се излиза на открито в горещините сред 12 и 18 ч., да се носят светли облекла и шапки и да се одобряват повече течности - не по-малко от 2 литра дневно. Специална телефонна линия откри офисът на СКТ „ Подкрепа “ в Пловдив поради високите стойности на температурите от началото на седмицата. 032/631820

„ Червеният “ телефон е обвързван с работата навън на служащи или чиновници, които са в затворени пространства, само че те не дават отговор на изискванията на труд при летните жеги.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР