Още по темата: Общината действа на принципа "няма дърво -

...
Още по темата: Общината действа на принципа "няма дърво -
Коментари Харесай

Пратиха ни за зелен хайвер с програмата за Зелената система

Още по тематиката: Общината работи на правилото "няма дърво - няма проблем " Дилемата: Дървета по улиците в Пловдив или троатоари Оперативна програма „ Паркове и градини “:Не сте прави! Направихме доста за дърветата

В Пловдив стратегиите за развиване на това или това са под път и над път. Имаме си за всичко - за въздуха, за водите, за контрола върху уличните кучета, за шума... Имаме си и за развиването на зелената система. За създаването на всяка стратегия от градския бюджет или други финансиращи принадлежности са платени пари. Проблемът е, че след това написаното не се съблюдава.

Програмата за развиването на Зелената система е от 2013 година. Качена е в уеб страницата на общината и всеки може да ревизира какво от заложеното в нея е направено.

Според документа до 2015-а трябваше да е приключена Ботаническата градина, както и парковете „ Лаута " и Адата. Щяха да са проектирани парковете " Източен ", " Южен ", както и разширението на „ Отдих и просвета ". Вече трябваше да е минало плановото равнище на зелените площи край Марица. От всичко това са подготвени единствено „ Лаута " и отчасти „ Отдих и просвета ". Програмата за развиването на Зелената система предвиждаше да е почнала реализация на плана екопарк „ Марица " до Гребната база. Той би трябвало да се простира на 650 декара. Проектът обаче още е в съда.

Южният парк на Пловдив сега съставлява поляна от 60 декара до " Коматево ", на която строителните компании изсипват отпадъците си. Целта е след време от горната страна да се натрупа 60 сантиметра хумусен пласт и мястото да стане зелена зона. Важната точка в програмата за този стадий е „ поетапна реорганизация на уличното озеленяване ". Това значи огромната замяна на старите дървета.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР