Още по темата НЕК: Търгът е в резултат на законовото

...
Още по темата НЕК: Търгът е в резултат на законовото
Коментари Харесай

НЕК отмени и другите два търга за електроенергия след скандалната процедура

Още по тематиката НЕК: Търгът е вследствие на законовото обвързване на... Васил Велев, АИКБ: Зад скандалния търг на НЕК и опита...

Държавната НЕК анулира и двата нови търга за електрическа енергия, които беше оповестила за през днешния ден. Това е видно от страницата с комерсиалния календар на Българската самостоятелна енергийна борса. Така оповестените количества от 100 мвт електрическа енергия ще останат непродадени в днешния ден. Причината за прекъсването на търга не е ясна, въпреки че няколко часа по-рано изпълнителния шеф на НЕК Петър Илиев подава оставката си пред БЕХ.

Двата търга бяха оповестени след стопирането на скандалната процедура, посредством която НЕК се канеше да продаде на един-единствен покупател цялото количество електрическа енергия. Първи за тази скандална процедура осведоми 3eNews.

В момента на БНЕБ на Централизирания пазар за двустранни контракти няма оповестени търгове за електрическа енергия. Няма изясненост и дали НЕК ще разгласи нова процедура за продажба на тази електрическа енергия, която съгласно експертите, е за балансиране.

Припомняме, че бизнес организациите също сигнализираха за скандалния търг на НЕК в понеделник. Според ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев търгът се е очаквало да бъде извоюван от компании, близки до предприемача Христо Ковачки.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР