Още по темата: Най-сетне и Надал си намери майстора Рафаел

...
Още по темата: Най-сетне и Надал си намери майстора Рафаел
Коментари Харесай

Надал мина през иглени уши до триумфа на US Open

Още по тематиката: Най-сетне и Надал си откри майстора

Рафаел Надал победи на US Open слез доста сложна победа над Даниил Медведев със 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4. Матадора за четвърти път в кариерата си печели US Open, като дуелът бе изпълнен не просто с драма, само че с куп качествени и разнородни отигравания, както и много обрати. 4 часа и 51 минути бяха нужни на Надал да пречупи Медведев, който завоюва много благосклонности на най-голямата тенис сцена в света - " Артър Аш ". Това бе 19-ата купа за великия испанец в шампионата от Големия шлем.

След повеждането с 2:0 сета малко на брой са предполагали, че руснакът ще успее да предизвика толкоз спомагателни разигравания, както и такава потребност от увереност и проява на класа от Рафа.


Той се нуждаеше от цялостния си боеприпас за успеха, като от третия опит съумя да материализира шампионската си точка. Надал имаше задатък от пробив в третия сет, само че Медведев отхвърли да бъде спаринг-партньор в незабравим конфликт за купа от " Шлема " и вкара мача в пети сет.

Матадора поведе с 1:0 сета след 7:5 и основен пробив в 12-ия гейм, като като се изключи неувереното начало на сервис, когато позволи брейк, бе много по-убдителен с началните си удари. Сервис-геймовете на Медведев се превръщаха в продължителни борби и той не можа да оцелее - 7:5 след 64 минути игра.

Надал имаше спешни моменти само в първия си сервис-гейм в сета, само че отрази брейк-бол и оттова нататък наложи волята си над Медведев. Руснакът съумя да отрази четири точки за пробив при 1:2 закъснение, само че в идващото си подаване към този момент трябваше да преклони глава пред непоколебимия конкурент. 7:5, 6:3 за 1 час и 51 минути игра.



Медведев отхвърли да се съобщи в третия сет и откакто отрази основни точки за пробив в края му, заигра в действителност величествено зад главната линия и си заслужи спечелването на частта с безапелационен пробив за 5:7 след 2 часа и 55 минути игра.

Немислимото допреди към час игра се случи след невероятни ретури на Медведев и нова проява на нервно напрежение от страна на Рафа. В устрема си да завоюва за следващ път бързо сервис-гейма си, той беше прибързан и позволи няколко непредизвикани неточности, а превъзходен ретур-уинър даде обезпечи сета на руснака - 7:5, 6:3, 5:7, 4:6 за 3 часа и 48 минути игра.

Рафа осъществя третата си шампионска точка и в последна сметка сподели повече непреклонност, с цел да преодолее Медведев и да прегърне за четвърти път купата от US Open.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР