Още по темата Най-големите ферми в света замърсяват повече от

...
Още по темата Най-големите ферми в света замърсяват повече от
Коментари Харесай

Австралия обръща климатичната си политика на 180 градуса

Още по тематиката
Най-големите ферми в света замърсяват повече от която и да било петролна компания

Влиянието на животновъдните стопанства върху световното стопляне не трябва да бъде подценено
26 юли 2018
Инвестициите в чиста сила доближиха 333 милиарда $

Бум на строителство на слънчеви паркове в Китай, Съединени американски щати остава вторият по величина пазар през 2017 година
17 яну 2018 Австралийският министър председател Малкълм Търнбул разгласи, че няма задоволителна вътрешна поддръжка за климатичната му политика страната да понижи нездравословните излъчвания с 26% до 2030 година въз основата на равнищата от 2005 година Отказът от значимата за Търнбул стратегия се случва вследствие на идеологически несъгласия в държавното управление. Премиерът промени политиката, преди тя да стигне до гласоподаване, с цел да не рискува демонстративен срив на доверието в водачеството му, написа BBC.

Докато Австралия към момента е на път да извърши отговорностите си по Парижкото климатично съглашение, този противоположен завой в енергийната политика е удар по борбата с световното стопляне. Целта от 26% съкращаване на излъчванията беше амбициозна и беше утвърдена и от предходния австралийски министър председател Тони Абът преди три години при подписването на Парижкото съглашение.

Днес Абът, който беше свален от власт от Търнбул през 2015 година, е един от най-големите съперници на редуцирането на излъчванията и заема авторитетна позиция на вътрешна съпротива в Либералната партия на Търнбул. Според Абът не би имало смисъл Австралия да извършва такава амбициозна цел и в процеса да лимитира стопанската система си, в случай че най-големите замърсители като Америка и Китай не извършват условията на Парижкото съглашение.

Търнбул е уязвим заради слабото болшинство на държавното управление му в долната камара. В последната седмица стана ясно, че при гласоподаване на задачите за съкращаване на излъчванията няколко членове на Либералната партия биха въстанали против предложенията на премиера.
Австралийският министър председател Малкълм Търнбул дава отговор на въпроси за енергийната си политика

[Reuters]
Провал, иницииран от личната му партия, би оставил Търнбул уязвим за нови провокации към лидерската му позиция, като най-силното идва от вътрешния министър - Питър Дътън.

Реакцията на премиера в тази затруднена обстановка беше капитулация за нездравословните излъчвания, което не подкрепя имиджа му. Новата посока на енергийната политика на Търнбул ще се концентрира напълно върху управление на цените на тока.

Опозицията към този момент уточни очевидната уязвимост на премиера и съобщи, че са можели да работят дружно с него за нужните гласове, само че той е избрал да е пленник на несъгласните в партията му.

Отказът на Търнбул от зелената му политика е изключително нездравословен за доверието в него и заради негови изявления от 2009 година, че в никакъв случай не би бил водач на партия, която " не е отдадена на ефикасни дейности против световното стопляне колкото него ", написа Guardian.

Ден след отхвърли от намаляването на излъчванията Търнбул свика вътрешни избори в Либералната партия, с цел да изпревари надигащите се провокации към властта му. Въпреки че завоюва с 48 на 35 гласа, това не е задоволителна преднина, с цел да заглуши съперниците си в и отвън партията.

В последна сметка Търнбул е разтърсен, а климатичният му завой накара някои негови критици да заявят, че за следващ път излиза наяве какво се случва " когато идеологията и идиотизмът вземат енергийната политика за пленник ", написа Guardian.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР