Още по темата: НАП разкри кои са най-застрашени след хакерската

...
Още по темата: НАП разкри кои са най-застрашени след хакерската
Коментари Харесай

Топ ченге: Арестуват и шефа милионер на хакера Кристиян

Още по тематиката: Национална агенция за приходите разкри кои са най-застрашени след хакерската офанзива

Иван Тодоров, шефът на компанията-работодател на Кристиян Бойков „ ТАД Груп ”, се чака да бъде задържан. Това показа топ ченге, наясно с продължаващото следствие против 20-годишния хакер, твърди Лупа бг.

Според информацията компютърните спецове са въртели противозаконна търговия с персоналните данни на стотици хиляди българи. Търсят се доказателства, че хакерите са присвоявали имената на клиентите на огромни компании и са ги продавали на конкуренцията.

Криминалистите вървят по диря, че Иван Тодоров и компания са „ забърсали ” данните на 200 000 купувачи на огромна автомобилна компания, с цел да ги предадат против съответното възнаграждение на директния им съперник.

И още – в Министерство на вътрешните работи ревизират случай на продажба на досиетата на доста нашенци на хазартна компания – хегемон в характерния бизнес. Затова и проверяващите ровят за доказателства за кибершпионаж и оповестяване на персонални данни в контраст на закона.



Шефът на „ ТАД Груп “ обича да пътешества

Именно за събиране на доказателство през вчерашния ден спецченгета от ГДБОП влязоха в офисите на „ ТАД Груп ”. От компанията към този момент оповестиха, че застават зад своя чиновник и няма да декриптират служебните компютри за проверяващите.

В един от конфискуваните от Кристиян Хакера компютри, който към този момент е разкодиран, е открита информация, съгласно която пловдивчанинът е разполагал с масив от данни от Национална агенция за приходите, по-голям от този, изпратен на медиите, освен това дни преди първия имейл, с който се оповестява за офанзивата.



Иван Тодоров си пада по сноуборда

Според основния прокурор Сотир Цацаров проблемите няма да се решат единствено със задържане на нарушителя. По думите му Кристиян Бойков не е работил самичък. Вероятно с незаконния бизнес е осведомен и неговият шеф Иван Тодоров.

Според Lupa.bg, 41-годишният компютърджия е милионер в евро. Освен че работи под шапката на американска компания в областта на киберсигурността, Тодоров е крупна фигура и в ресторантьорството.

Тодоров, който персонално поканил Криссс още на 18 години да работи за него сякаш като „ бял хакер ” и да тества надеждността на компютърните системи, почнал да натрупа положение със заведения във Варна.

Към днешна дата шефът на „ Тад Груп ” е притежател на над 25 компании за ръководство на хотели и кръчми из цялата страна, а имането му се прави оценка на няколко милиона евро.



...и да се фука с медийните си изяви

Тодоров, който персонално поканил Кристиян, прочут в компютърния свят с псевдонима Криссс, сякаш като „ бял хакер ” и да тества надеждността на компютърните системи, почнал да натрупа положение със заведения във Варна от веригата SUBWAY.

Интересното е, че роденият на 13 октомври 1978-а компютърен познавач отваря първия си ресторант през 2008 година Шест месеца по-късно е назначен и за Агент бизнес развиване на SUBWAY за България. Под неговото управление все още са открити общо 40 ресторанта в страната, 24 от които са негова благосъстоятелност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР