Още по темата Н.Пр. Ерик Рубин по БНТ: Силно подкрепяме...

...
Още по темата Н.Пр. Ерик Рубин по БНТ: Силно подкрепяме...
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ се запозна с резултатите от над 1.3 млрд. евро инвестиции в ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“

Още по тематиката Н.Пр. Ерик Рубин по Българска национална телевизия: Силно поддържаме...

Извънредният и пълномощен дипломат на Съединени американски щати в България, Ерик Рубин, посети Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “ в четвъртък, 29 март 2018 година Президентът на ЕЙ И Европейски Съюз България Оливие Маркет сподели на Негово Превъзходителство 600-мегаватовата мощ, която е най-модерната топлоелектрическа централа в България, има основна роля за сигурността на електроснабдяването в страната и употребява единствено локални запаси, като по този метод способства за енергийната самостоятелност на страната.

По време на обиколката дипломат Рубин се срещна с резултатите от огромните вложения от над 1.3 милиарда евро, които компанията е направила в региона на град Гълъбово.

От началото на активността си през 2011 година, Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “ обезпечава към 6% от общата конфигурирана мощ в страната, поддържа локалната стопанска система и е основала над 300 директни и 4000 непреки работни места. Централата подсигурява надеждност на доставките на електрическа енергия, разчитайки на технологиите и експертизата на ЕЙ И Европейски Съюз на локално и световно равнище. Тя употребява най-съвременните технологии за поддържане на качеството на въздуха, ръководство на водите, предпазване на отпадъците и отбрана и почвите и подпочвените води, спазвайки стандартите на Европейския съюз, Световната банка и националното законодателство.

„ През последните 7 години, ЕЙ И Европейски Съюз сподели своя ангажимент към поддържане на високи оперативни резултати и потвърди своята роля като фактор за стабилизиране на българския енергиен бранш. Нашата електроцентрала е благонадежден сътрудник на България, като обезпечава безвредни и устойчиви енергийни решения “, съобщи Марк Грийн, президент на ЕЙ И Европейски Съюз Евразия.

„ Ние високо оценяваме поддръжката на американското посолство и за нас е чест да посрещнем Негово Превъзходителство господин Рубин в нашите уреди. Проведохме необятна полемика за това по какъв начин ние способстваме за енергийната сигурност и самостоятелност на България, съблюдаваме международните екологични стандарти, работим за устойчива смяна и поддържаме районното развиване в общностите, в които работим, посредством обществени стратегии и работни места. “, съобщи президентът на ЕЙ И Европейски Съюз България Оливие Маркет.

Посланик Рубин посети също и оборудването за депониране на боклуци, ситуирано наоколо до централата. Това хранилище, построено съгласно най-съвременните софтуерни трендове, е неповторимо за България, като обезпечава превозването и депонирането на боклуци от индустриалния развой на Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “, изясни Тодор Бележков, изпълнителен шеф „ Експлоатация “ на ЕЙ И Европейски Съюз България по време на обиколката.

След визитата в модерното оборудване за депониране на боклуци, Негово Превъзходителство Ерик Рубин се срещна с бенефициентите по програмата на ЕЙ И Европейски Съюз за корпоративна обществена отговорност. За интервала на активността си ЕЙ И Европейски Съюз е вложила повече от 7 млн. евро по планове в областта на инфраструктурата, образованието и опазването на здравето.

Г-н Рубин се срещна с петимата шефове на локалните учебни заведения. Благодарение на помощта на компанията, учебното заведение в с. Обручище, покрай Гълъбово, продължава да работи и да дава късмет на локалните деца за обучение наоколо до домовете им. Посланикът приказва и с доктор Гошо Грозев, шеф на болничното заведение в град Гълъбово, която ЕЙ И Европейски Съюз финансира за закупуване и обезпечаване на поддръжката на колата за спешна помощ и болничните уреди.

След това посланикът беше поканен в Младежкия център в Гълъбово. ЕЙ И Европейски Съюз напълно финансира реновирането на обекта. Ремонтът, който трансформира Младежкия център в Гълъбово в най- модерното сходно оборудване в региона, е на стойност 4.4 милиона лв..

Младежи от Гълъбово, които употребяват центъра, показаха фолклорен танц. Те споделиха с дипломат Рубин своите усещания от опцията да употребяват сходно съвременно оборудване, с цел да развиват уменията и гениите си.

ЕЙ И Европейски Съюз е най-големият вложител в българския енергиен бранш за последните 28 години с директни инвестиции, надхвърлящи 1.6 милиарда евро. ЕЙ И Европейски Съюз България е притежател на най-големия ветроенергиен парк в страната – „ Свети Никола” край Каварна.
Компанията също по този начин има и ръководи една от най-новите и съвременни топлоелектрически централи в Югоизточна Европа – Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово” и оборудване за депониране на боклуци, построено съгласно последните софтуерни трендове.

Центърът за споделени услуги в София обезпечава услуги в областта на финансите, снабдяването и доставките, осведомителните технологии, човешките запаси и връзките за бизнеса на ЕЙ И Европейски Съюз в района на Евразия.

ЕЙ И Европейски Съюз България е шеф на повече от 500 висококвалифицирани хора в България.

Корпорацията ЕЙ И Европейски Съюз (NYSE:AES) е международна енергийна компания, която е включена в листата Fortune 200. Ние осигуряваме налична и устойчива сила в 15 страни посредством разнороден портфейл от разпределителни компании, както и посредством топлоелектрически централи и планове за възобновими енергийни източници. Нашите чиновници са отдадени на концепцията да реализират високи оперативни резултати и да дават отговор на изменящите се потребности от сила в света. Приходите ни през 2017 година са на стойност 11 милиарда $, като притежаваме и управляваме активи за общо 33 милиарда $.

Ние сме отдадени на това да подобряваме живота на нашите консуматори посредством потребление на енергийни решения, които обгръщат необятна гама от технологии и типове горива в това число въглища, дизел, газ, нефт, кокс и възобновими енергийни източници. Нашият екип споделя пристрастеността да оказва помощ в посрещането на актуалните и възходящи международни енергийни потребности, до момента в който обезпечава на общността и страната, в която работи, опцията за стопански напредък, с помощта на съществуването на надеждни и налични източници на сила.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР