Още по темата: Морето дойде в Пловдив! Вижте цените за

...
Още по темата: Морето дойде в Пловдив! Вижте цените за
Коментари Харесай

Специалистите: Не стойте в минерална вода повече от 30...

Още по тематиката: Морето пристигна в Пловдив! Вижте цените за басейните

Всеки човек самичък си взема решение какъв брой време да престои в басейна, само че въпреки всичко не би трябвало да се прекалява. Особено в случай че водата е минерална, къпането не би трябвало да е повече от 30 минути, предлагат експертите от Регионалната здравна ревизия.

Те предизвестяват, че престоят в минерална вода повече от половин час е рисков за организма. Има хора, които си мислят, че като стоят по-дълго, надали не незабавно ще се излекуват, а след това припадат. Жените би трябвало да знаят, че минералната вода извлича боята от боядисаната коса. Бременните наложително би трябвало да престояват малко. Обикновената вода в басейните е по-хладна, но по-дългият престой в нея основава риск от простуда. Затова е целесъобразно престоят във водата да се редува със стоене на изсъхнало и по-дълго време на сянка, в случай че жегите са огромни.

Душът е наложителен

Табелки, оказващи, че във водата се влиза наложително след душ, има край всеки басейн. Но хората неведнъж ги пренебрегват със съзнанието, че те самите са задоволително чисти - да вземем за пример взели са душ сутринта или преди да тръгнат към басейна. Оказва се обаче, че вземането на душ директно преди влизането в басейна може да ни защищити от абсорбирането на нежелани химикали. Според някои експерти човешкото тяло и коса работят на правилото на гъбата - когато са напоени с чиста вода, не могат да поемат в допълнение и по този начин всмукват доста по-малко от химикалите в басейна.

Кокосово масло

Човешката кожа е покрита с доста тъничък рогов пласт, който я защищава от вируси, бактерии и други рискове. Този пласт е леко киселинен, до момента в който изредените микроорганизми са по-скоро леко алкални. Употребата на нападателни измивни средства и къпането в хлорирана вода понижава успеваемостта на защитния пласт, правейки кожата по-лесно уязвима. Нанасяйки тъничък пласт от кокосово масло преди влизане в басейна, осигуряваме спомагателен защитен пласт на кожата си, който пречи на абсорбирането на нежеланите химикали.

Срещу хлора

Химичната конструкция на витамин С има способността на обезврежда хлор и хлорамин. Използвайте това свойство на известния витамин и си приготвите домашно средство за обезвреждане на хлора. За задачата си купете от аптека витамин С на прахуляк и разтворете 1 чаена лъжица в 2 чаши изворна или филтрирана вода. Налейте сместа в спрей-бутилка и я вземете с вас на басейна. След плуване напръскайте щедро кожата и косата и втрийте спрея с масажни придвижвания и едвам по-късно вземете още веднъж душ. За край нанесете още веднъж тъничък предпазен пласт кокосово масло.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР