Още по темата Министър Петкова: Не е работа на държавата

...
Още по темата Министър Петкова: Не е работа на държавата
Коментари Харесай

Временна анкетна комисия ще установява фактите около приватизацията и планираната продажба на ЧЕЗ

Още по тематиката Министър Петкова: Не е работа на страната да дава...

Парламентът утвърди основаването на Временна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на приватизацията и плануваната продажба на сдруженията на ЧЕЗ Груп в България, съобщи БГНЕС. Предложението за основаване на комисията е на Българска социалистическа партия.

В комисията за приватизацията и договорката за бизнеса на ЧЕЗ ще вземат участие трима народни представители от всяка ПГ, като общият им брой ще бъде 15. Комисията ще работи за период от един месец. За ръководител бе определен Жельо Бойчев от Българска социалистическа партия.

Преминаването на собствеността на сдружението в ръцете на неразбираеми притежатели при неизяснени условия и непрозрачно финансиране е неприемливо от позиция на националната сигурност, стимулира предлагането на левицата Драгомир Стойнев. „ Имаме и много подозрения към тази договорка. Не може Народно събрание да остане безразличен очевидец на протичащото се в стратегически бранш какъвто е енергетиката. То е длъжно да упражни всички обстоятелства и условия към компанията покупател “, съобщи още Стойнев.

Нямаме никакви терзания по възможен спор, който би трябвало да бъде извършен в Народно събрание и го доказахме с изключителните съвещания на комисията по енергетика, където бяха изслушани всички, сподели от своя страна ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той изясни, че ГЕРБ ще поддържа предлагането на Българска социалистическа партия, тъй като тогава ще стане ясно и ще излезе цялата истина, с цел да може да се спре със спекулациите и да се заиграва със страховете на хората.

Подкрепяме основаването на такава анкетна комисия, тъй като считаме, че по този начин ще излезе обективната истина, сподели още Цветан Цветанов. Димитър Лазаров от ГЕРБ предложи с изключение на продажбата на ЧЕЗ времената комисията да се занимава и с приватизацията на сдружението до момента, което беше признато.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР