Още по темата Марк Карни ще остане в Bank of

...
Още по темата Марк Карни ще остане в Bank of
Коментари Харесай

Какво ще означава Brexit без сделка за Обединеното кралство

Още по тематиката
Марк Карни ще остане в Bank of England до януари 2020 година

Задачата му е да се оправи с турбулентния интервал към Brexit и да обезпечи последователност с новия шеф
13 сеп 2018
Британската стопанска система с 2.1% по-нисък Брутният вътрешен продукт заради Brexit

Проучване на UBS демонстрира занижен растеж на английската стопанска система след референдума, съпоставена със сюжет без Brexit
10 сеп 2018 Много спънки и действителни разноски за британците. Така могат да се обобщят последствията за Обединеното кралство, в случай че няма съглашение с Европейски Съюз за Brexit. В края на тази седмица държавното управление на премиера Тереза Мей разгласява детайлности за това какво най-вероятно ще се случи. Ето някои от главните предизвестия, систематизирани от Военновъздушни сили.

Няма гаранции, че британците няма да получат огромни сметки, в случай че употребяват телефона си в чужбина, макар че някои компании дават обещание, че няма да трансформират цените. Ако желаят да карат автомобил, до момента в който са отвън страната, жителите на Англия ще се нуждаят от интернационално позволение за шофиране. Ако желаят да пътуват в последния миг за уикенд отвън страната, ще би трябвало да имат най-малко шест месеца до приключване на валидността на паспорта.

Ако няма договорка, доста артикули и артикули, тествани в Обединеното кралство след Brexit, ще би трябвало да минат през същата процедура още веднъж, само че този път под шапката на Европейски Съюз. Ако автомобил или автомобилни елементи са създадени във Англия, ще би трябвало да аплайват за утвърждение от Европейски Съюз, което демонстрира, че съблюдават екологичните стандарти и стандартите за сигурност на съюза. Британските фармацевтични компании ще би трябвало да се снабдят с лицензи на стойност хиляди паунди, с цел да продават в Европейски Съюз. Всички английски кораби ще би трябвало да аплайват за " изключение " според от това на кое пристанище ще желаят да дойдат.

Дълъг лист

Списъкът с предизвестия какво може да се случи е доста дълъг и някои от най-важните неща към момента отсъстват. Като да вземем за пример какво ще стане със самолетите, изпълняващи полети сред Европейски Съюз и Англия.

Публикуването на упованията при липса на съглашение е част от проекта на Лондон да наподобява като че ли е квалифициран за следствията, в случай че договарянията се провалят. Но това, което държавното управление не споделя, е какъв брой пари ще би трябвало да се платят на Европейски Съюз, ако няма договорка. Премиерът Тереза Мей непрекъснато повтаря, че хипотетичните 40 милиарда паунда, в случай че има съглашение, няма да бъдат напълно платени. Но отхвърля да даде догатки каква ще бъде сумата, в случай че се стигне до Brexit без съглашение. Вероятно цената към момента ще бъде доста милиарди и ще отнеме дълги години за реализиране на сделка по нея.

Правителството продължава да упорства, че вероятността за липса на договорка е дребна. То се надява, че на срещата в Залцбург идната седмица водачите на Европейски Съюз ще дадат значими насоки за продължаващите договаряния. Британските очаквания са, че Брюксел и Лондон ще реализиран компромиси по отношение на въпроса за ирландската граница, който от месеци е една от най-спорните тематики.

Но това въобще не е несъмнено. Освен това някои консервативни депутати просто няма да гласоподават за предложенията, които Тереза Мей поставя на масата. Висш закостенял представител разяснява пред Военновъздушни сили: " Ако съветниците на премиера не са й споделили, че нейните оферти няма да минат през Народното събрание, тогава тя получава неверните препоръки ".

Два сюжета

Възможните сюжети за неналичието на договорка по Brexit съгласно анализаторите са два. Първият, който наподобява по-малко евентуален, е Европейски Съюз и Обединеното кралство просто да не съумеят да се договорят. Тогава министър председателят ще се върне в Народното събрание и ще съобщи: " Съжалявам, пробвах, само че не става ".

Според втория Тереза Мей се снабдява със съглашение, само че нейната партия и Народното събрание го отхвърлят. И в двата случая последващият безпорядък е обезпечен.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР