Още по темата Мачкай, Корнелия Опитът за освежаване на кандидатдепутатските

...
Още по темата Мачкай, Корнелия Опитът за освежаване на кандидатдепутатските
Коментари Харесай

Мутрите не са изчезнали, МВР не се бори с тях и крие сигналите

Още по тематиката
Мачкай, Корнелия

Опитът за ободряване на кандидатдепутатските листи на Българска социалистическа партия остави локални деятели със сигурна избираемост отвън номинациите
17 фев 2017
Мнения Daily - Държава или превзета територия

И още: Спортисти в поддръжка " Юлен ": Прахосват се милиони за безсмислени екологични проекти; Основи на медийното помиярство
7 мар 2016 Бърза и точна реакция на IT-специалиста Иво Мирчев във Facebook, който на 23 март описа във Facebook за своя конфликт с мутри на пътя, предизвика нормалната несъответстваща реакция на Министерство на вътрешните работи. От вътрешната реакция първо отхвърлиха В понеделник Иво Мирчев, който е доста деен във Facebook и праволинеен в оценките си, разгласява статус, който провокира мощна реакция и доста мнения освен в обществената мрежа, само че и в електронните медии.

Иво Мирчев написа:

Мислите си, че мутрите са изчезнали? Или Министерство на вътрешните работи се бори с тях?
Днес на път за Варна спирам в McDonald`s Велико Търново. Няма нито едно място за паркиране. Но пък 5 места са заети от два автомобила, а ресторантът е опасан от 7-8 мутри (явно шефът яде вътре). Отварям аз прозореца и насочвам молба към най-умно изглеждащата да реалокира едната лимузина, с цел да мога да паркирам и аз. Мутрата явно е в потрес от тая молба и към 5 секунди пробва да я осмисли. Накрая ми споделя... " да изчезвам да не стане неприятно ".:)
Аз естествено им върша фотоси и се обаждам в полицията, тъй като не смятам за обикновено през 2018 година да ни се случват тези неща. Мутрите са впечатлени от нахалството ми да желая да освободят ненужно заетите паркоместа и ме наобикалят. Полиция не пристигна. Обаждането на 112 бе безсмислено.
Малко преди да стартира връзката на примитивно равнище ги посъветвах да са деликатни, тъй като има камери на паркинга... В последна сметка 20 секунди след случката те се бяха изпарили. Подозирам, че се респектираха от 7 годишния Мартин, който бе с мен и им сподели, че не желае да вижда мутри.:)
P.S. Ще черпя този, който успее да смъкна записите от видеокамерите на Макдоналдс във В. Търново.

Пред бТВ сутринта Мирчев описа, че е чакал полиция да дойде 40 минути откакто мутрите са си тръгнали, само че те не са пристигнали. На питане на медията от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи предадоха отговора на ОДМВР – Велико Търново: " От регионалната дирекция прецизираха, че на тел. 112 и в дежурната част на регионалната дирекция не е получаван сигнал за сходно нарушаване ". След което Мирчев сподели, че Министерство на вътрешните работи лъже, като показа запис на диалога.

Поредният му Facebook статус от през днешния ден по обяд предава предвидимо развиване на обстановката, с оглед нормалните реакции на Министерство на вътрешните работи:

" Преди малко ми се обадиха от Министерство на вътрешните работи, с цел да пусна публична тъжба по случая с мутрите през вчерашния ден.
Аз обаче мисля, че първо Министерство на вътрешните работи дължат отговор - за какво излъгаха, че нямат данни за постъпило мое позвъняване на тел. 112? Очевидно някой в Министерство на вътрешните работи е очаквал този случай да се потули като разгласи, че никой не е звънял на 112. Някой не е очаквал, че смарт телефонът ми автоматизирано е записал диалога със служителя на незабавния телефон, на който се чува двукратното потвърждаване на постъпването на сигнала.
Министерство на вътрешните работи дължи отговор тук! " Иво Мирчев

Фотограф: Анелия Николова

Иво Мирчев е член на управлението на партия " Да, България ", член на инициативния комитет на придвижване " Гласувай без граници ". За " Капитал " той разяснява: " Учуден съм, че Министерство на вътрешните работи излъга, че не съм подал сигнал на тел. 112. Не разбирам повода и Министерство на вътрешните работи дължи отговор тук. Обадих се на 112 не толкоз поради заканите към мен. Не смятам за естествена гледката - мутри да окупират ресторант от международно известна верига, тъй като този, който пазят, е вътре. Убеден съм, че като жители би трябвало да се противопоставяме на упоритите опити за връщане на 90-те години. След всичко това бях сюрпризиран от мненията под фотосите, които разгласих. Различни хора разказваха, че и в техния град е обстановката е същата - полицията не реагира и е в комбина с незаконни банди. Мисля, че на това би трябвало да се постави край! "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР