Още по темата: Култовата кръчма Трабанта - продадена и изтърбушена

...
Още по темата: Култовата кръчма Трабанта - продадена и изтърбушена
Коментари Харесай

Знаковите кръчми в Пловдив оредяват

Още по тематиката: Култовата механа „ Трабанта ” - продадена и изтърбушена В "Капана " лятото година храни

Годината, в която Пловдив е европейска столица на културата, не удвои туристите. Респективно не подвигна оборотите и на заведенията. С по-различна вътрешноквартална статистика евентуално са единствено обектите в Капана, само че единствено за късото лято. Захладнее ли и стартират ли дъждовете, и там местата за сядане стават оскъдни като численост.

Ресторантьорският бизнес мина без вести, с които да се похвали. Много заведения не се посвениха да затворят за целия август, тъй като приходите им нямаше по какъв начин да покрият разноските. Заведенията започнаха рутинните поправки и освежавания, обзор на менютата, проекти за затваряне на откритите площи, обмисляха хрумвания за зоните за пушене.

Лош знак ли е, че заведения на центъра стоят празни? Ресторант „ ГастрономЪ ” затвори макар положителната си кухня и отлична локация на ул. „ Отец Паисий ”. Пицария „ Фреско ” също се изнесе от подземното равнище на комерсиалния Маркет център. Висококласният ресторант „ Марбея ” на Гребната база е затворен за ремонт. Поне по този начин написа на уведомителната табелка, само че начело е струпана част от обзавеждането му. Всъщност, най-зеленото място на Пловдив остана и без още едно кафене - изнесе се „ Ескобар ”, тъкмо зад трибуните. След тях остана постаментът на поръждясала люлка и масите, стоварени една върху друга. Ресторант „ Глухарче ” също не работи, макар положителната си реклама и шеф-готвачите в кухнята.

Култова верига, само че в напълно различен сегмент - „ Тон Бонбон ”, също не приемаше клиенти през половината лято. Там вършиха огромен ремонт и възобновяване, пипнаха и менюто. Замислен като семеен ресторант, в този момент в концепцията му влизат и „ зали, надалеч от детски смях ”, както проличава от името - за хора без деца. Покрай огромното възобновяване и новото меню ресторантът с 14-годишна история умуваше и за ново име. В последна сметка то остава непроменено.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР