Още по темата: Как мотивират децата в Чепинци: Учи, за

...
Още по темата: Как мотивират децата в Чепинци: Учи, за
Коментари Харесай

Формулата на успеха: Трябва възпитание за добро образование

Още по тематиката: Как стимулират децата в Чепинци: Учи, с цел да станеш лекар

Област Смолян е в челните ранглисти на всички матури от 2012 година до момента. Преди 2 години просветителните триумфи на района бяха маркирани в проучване на Института за пазарна стопанска система " Регионални профили: индикатори за развиване 2017 ", в което област Смолян е цялостен отличник по положение на образованието.

На фона на пръснатите дребни селища, многото пътуващи възпитаници до средищните учебни заведения, тежката зима в планината, от Института дават Смолянско за образец за очевидно възстановяване на учебното обучение в последните години. Анализът и на педагозите в района отдава триумфите на обстоятелството, че в Смолянска област има основана просветителна общественост, в която Инспекторатът по образованието работи за триумфа на децата с шефовете, родителите и институциите на всички равнища.

Смолянско е и с най-нисък дял на повтарящите образователната година

и минимален брой възпитаници, отпаднали от главното и междинното обучение. През 2017 година районът беляза най-хубаво показване на зрелостните изпити, като измести и столицата от първото място.

Според специалистите в Регионалния инспекторат по образованието триумфите са планувани с тотална подготовка на учителите и условие на резултати на всички стадии. Така сполучливите деца на външно оценяване в 4. клас са сполучливи и в 7. клас и разумно дават високи резултати на матурите в 12. клас. Ръстът потегля от 2012 година Преди това, през 2010 година, районът е на 20-о място в просветителните ранглисти.

Чепинци не е единственото село от региона, което става образец за страната в последните години.

През 2017 година директорка на учебното заведение от смолянско село Търън стана притежател на оценката " Свети Иван Рилски ". Диана Димитрова бе удостоена от министъра на образованието за високи резултати в професионалната активност и принос към образованието.

„ Иска ми се цялата просветителна система да има образа, който имат учебните заведения в Смолян. Говорим за възпитателната функционалност, по какъв начин по-успешно да възпитаме децата си, вие се справяте с тази функционалност. Това е

резултат на струпване, на многогодишни старания “,

сподели след обиколка през ноември м.г. в Смолянска област министърът на образованието Красимир Вълчев. Според него триумфите на учениците в Смолянско се базират на положителни учители и фамилии, които възпитават децата в любознание, труд, дисциплинираност и отговорност.

„ Факт е, че там, където имаме положително образование, имаме и положително обучение. Ние би трябвало да съхраним положителния дух, обичаи, които имаме в образованието. Това са съумели да създадат просветителните институции в Смолянска област -да основат това позитивно отношение към образованието, в това число и посредством възпитанието на децата, да ги възпитат в усърдие, почитание към образованието, дисциплинираност. Които са едни от решаващите фактори за по-добри резултати “, сподели Красимир Вълчев в учебното заведение в село Смилян.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР