Още по темата: Извънредно! Тежка катастрофа с Цвета Караянчева Цвета

...
Още по темата: Извънредно! Тежка катастрофа с Цвета Караянчева Цвета
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов проговори за операцията на Караянчева

Още по тематиката: Извънредно! Тежка злополука с Цвета Караянчева Цвета Караянчева проговори, ето какво е счупила НСО: Реагирахме бързо и тъкмо с Цвета Караянчева Горещи разкрития за злополуката с Цвета Караянчева Оперираха половин час авариралата Караянчева
Състоянието на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева е относително положително. Това съобщи изпълнителният шеф на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ проф. Асен Балтов, съобщи организация „ Фокус “.

„ Както знаете през вчерашния ден към 10.30 е претърпяла пътнотранспортно произшествие на пътя след град Шумен, при което е превозена незабавно в болничното заведение в Шумен, където са осъществени първите проучвания. На мен ми се обадиха към 11.00 часа сътрудниците ортопеди от Шумен с молба за консултация и колаборация ", добави Балтов. По думите му с изключение на строшаване в региона на раменната кост, Караянчева има и контузия в региона на гръбначния дирек.

„ След в началото диагностициране не беше несъмнено какво е положението, по тази причина се взе решение да бъде превозена с държавния хеликоптер за по-сигурно. Знаете продължителното пътешестване с кола за спешна помощ не е уместно, когато има увреждане в гръбначния дирек ", изясни още проф. Балтов.

„ Направихме доста добра колаборация с Университетска болница „ Лозенец “, където кацна държавният хеликоптер. Бяха направени в допълнение проучвания от скенер, нуклеарно магнитен резонанс, на които се видя че има контузия в региона на гръбначния дирек, само че тя не постанова оперативна намеса и остана само да се реши по кое време ще се оперира счупването в региона на рамото ", добави още Асен Балтов.

Според него самата госпожа Караянчева е предпочела интервенцията да стане незабавно по неотложност.

„ С доцент Кожухаров направихме екип и тя беше оперирана безусловно по неотложност вечерта. Извършихме оперативна намеса, с която стабилизирахме счупването със специфични винтове, с цел да е допустимо в идващите 15 дни да стартира да я раздвижва и в границите на един месец да бъде в кондиция и да стартира да прави всичко с ръката ", уточни още проф. Балтов.

„ Взехме решение контузията на гръбначния дирек да се лекува с вид корсет, който тя да го носи в границите на три седмици в изправено състояние. Транспортирането е от извънредно значимо значение да бъде направено както би трябвало, тъй че да не уредим пациента още повече, в сравнение с е повреден по време на контузията ", уточни той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР