Още по темата: Извънредно! Пуснаха Ральо Ралев от ареста срещу

...
Още по темата: Извънредно! Пуснаха Ральо Ралев от ареста срещу
Коментари Харесай

Гаранцията на кмета на Северен Ральо Ралев скочи 50 пъти

Още по тематиката: Извънредно! Пуснаха Ральо Ралев от ареста против 150 бона

Апелативният профилиран углавен съд в София промени през вчерашния ден мярката за неотклонение на кмета на пловдивския регион „ Северен “ инж. Ральо Ралев от „ задържане под стража “ в „ парична гаранция “ от 150 000 лв.. Рай.-кметът ще може да освободи килията, която населява към този момент три месеца, незабавно щом заплати колосалната сума. Негови познати обаче се чудят ще успее ли Ралев да събере толкоз пари. А напусне ли той килията, прокуратурата неотложно ще изиска отстраняването му от служба, сподели преди няколко дни пред " Марица " представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Още преди седмица миналата инстанция реши да пусне на независимост Ралев, само че дефинира сума от 3000 лв.. След импортиран в съда митинг от страна на прокуратурата, през вчерашния ден гаранцията скочи 50 пъти.

Ралев беше задържан на 30 май следобяд при акция на Комисията за противопоставяне на корупцията и Криминална полиция. Заедно с него беше арестуван и предприемачът Иван Делевски. От спецпрокуратурата тогава обясниха, че двамата са изнудвали за сумата от 60 000 лв. пловдивския строителен бизнесмен Здравко Ангелов. Той обаче подал сигнал персонално до премиера Бойко Борисов и арестите не закъсняха.

От тогава районният кмет населява следствения арест на софийския бул. „ Г.М. Димитров “. Това беше вторият му опит да излезе на независимост. Предното съвещание, което се организира във вторник, беше спънато и отсрочено, защото от прокуратурата показаха единствено разпореждане за назначение на здравна експертиза, само че не и резултатите от прегледите. Тъй като магистратите нямаше по какъв начин да се произнесат, без да видят какво демонстрират проучванията, мярката беше прегледана наново.

Във вторник юрист Илиян Василев, който съставлява Ралев пред магистратите, съобщи, че клиентът му към този момент е изгубил 15 кг от тежестта си, равнищата му на билирубин са със стойности към 90 µmol/l при сериозна норма 25-30 µmol/l, което, съгласно отбраната индикирало опция за жълтеница или по-лошо.

Решението е дефинитивно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР