Още по темата: Избират нов ректор на Медицинския университет Балотаж

...
Още по темата: Избират нов ректор на Медицинския университет Балотаж
Коментари Харесай

След инфарктен балотаж: Проф. Мурджева е новият ректор на...

Още по тематиката: Избират нов ректор на Медицинския университет Балотаж в МУ! Мурджева против Джамбазов

Проф. Марияна Мурджева ще ръководи Медицинския университет-Пловдив в идващите 4 години. Тя стана ректор след инфарктна конкуренция в два тура през вчерашния ден. На първия се явиха четирима претенденти. В пресявката отпаднаха деканът на Медицинския факултет проф. Николай Бояджиев, който събра 71 гласа, и проф. Илия Баташки, за който вота си дадоха 16 делегати.

На балотажа за изпълнителния шеф на УМБАЛ " Св. Георги " проф. Карен Джамбазов гласоподаваха 140 души. При ръчното преброяване на бюлетините бе регистрирана една невалидна. Проф. Мурджева събра 141 гласа, което е тъкмо 50 %, както се изисква по Правилника за активността на МУ.

Проф. доктор Мариана Мурджева е приключила Гимназия с преподаване на британски език в Пловдив, а след това и МУ-Пловдив, компетентност медицина. Има две специалности - по микробиология и клинична имунология. Специализирала е в Лондон, Тюбинген, Будапеща, Наймиген. Зам.-ректор по интернационално съдействие и планова активност в ​университета два мандата, в които минаваше за дясна ръка на ректора Стефан Костянев. Ръководител е на Катедрата по микробиология и имунология при МУ-Пловдив и шеф на Лабораторията по микробиология при УМБАЛ „ Св. Георги “-Пловдив. Преподава на български и англоезични студенти, а също така образова специализанти и докторанти.

Номинирана е от БЛС за доктор на годината през 2013 година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР