Още по темата: Ивица Дачич с остър коментар срещу думи

...
Още по темата: Ивица Дачич с остър коментар срещу думи
Коментари Харесай

Дачич даде на заден след реакцията на Борисов

Още по тематиката: Ивица Дачич с изострен коментар против думи на Бойко Борисов Захариева за абсурда с Дачич: Борисов е изцяло прав Борисов за Дачич: Той в този момент ще види какво е недопустимо ВИДЕО

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева организира среща със сръбския си сътрудник - вицепремиера и министър на външните работи Ивица Дачич.

Двамата разговаряха в словашкия курорт Високи Татри, където вземат участие в неофициалната среща на министрите на външните работи от Организацията за сигурност и съдействие в Европа. Това оповестиха от пресслужбата на Външно министерство.

Екатерина Захариева акцентира пред Дачич, че изявлението на премиера Борисов в Познан е напълно правилно политически и юридически, че реакцията му е била изрично неприемлива за България и не оказва помощ на другарските ни двустранни връзки. Фактът, че 23 страни от Европейски Съюз, една от които е България, са признали Косово, не може да попречи на двустранните ни връзки, а България постоянно е подкрепяла Сърбия в европейската й интеграция, бе безапелационна Захариева.

“Очевидно има неправилна интерпретация на думите на Борисов - най ме изненада това, което оповестиха нашите медии. Както анализирахме с министърката, министър председателят Борисов в действителност дава отговор на запитване дали Борел ще е привързан, тъй като Испания не признава Косово. Това значително за мен трансформира подтекста на изявата му – сподели Дачич. - Сътруднича си с Борисов от доста години бях сюрпризиран от интерпретациите на думите му в нашите медии. Изчистихме всичко това с министър Захариева. Искаме с България положителни връзки, другарски, съюзнически и стратегически, тъй като това е в полза на двете страни и двата народа. Благодарни сме на България за помощта в европейската интеграция. България може да разчита на Сърбия. Впечатлението в България бе, че атакувам Борисов, само че в действителност съм реагирал на нещо, което Борисов не е казвал. Тъй като не съм през днешния ден в Сараево, там бяхме дружно със Захариева, желая да кажа, че тази тематика е затворена и както Бойко е споделил: Да вървим напред! ”

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР