Още по темата: Иван Тотев: Няма да се кандидатирам за

...
Още по темата: Иван Тотев: Няма да се кандидатирам за
Коментари Харесай

Славчо Атанасов: Само обединени имаме шанс да спечелим

Още по тематиката: Иван Тотев: Няма да се кандидатирам за трети мандат

Бившият кмет на Пловдив, в този момент ръководител на парламентарната комисия за младежта и спорта Славчо Атанасов, беше посочен във вторник за претендент за градоначалник от депутата на Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди с ангажимента, че занапред ще се водят диалози с НФСБ, от която Атанасов е определен в Народното събрание.

Славчо Атанасов е от дълго време прочут на пловдивчани. Завършил е Висшето военно артилерийско учебно заведение - Шумен и право във Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий ". От юношеските си години е обвързван с Вътрешна македонска революционна организация. През 2003 година става кмет на " Тракия ", а от 2007 до 2011 година - кмет на Пловдив. Два пъти - през 2011 и 2015 година - се явява на локалните избори за градоначалник, само че губи на балотаж.

През 2014 година е определен за депутат от листата на коалиция Патриотичен фронт (НФСБ и ВМРО). На 26 март 2017 година още веднъж става народен представител от листата на Обединени патриоти.

------------------------------------------------------------------------------

- Г-н Атанасов, Вътрешна македонска революционна организация издигна кандидатурата ви за кмет на Пловдив. Защо номинацията пристигна от партията на Красимир Каракачанов, а не от НФСБ, и дали сте подготвен да се състезавате за локалната власт?

- Изненадан съм от номинацията на сътрудниците от Вътрешна македонска революционна организация, само че въпреки това, в нея няма нищо нелогично. Аз постоянно съм бил част от патриотичното пространство и е обикновено Вътрешна македонска революционна организация като най-старата патриотична организация в България с над 100-годишна история да ме поддържа. Вярвам, че ще бъда кандидатура на всички патриотични обединения и ще получа поддръжка от НФСБ. Видя се, че на изборите за Европейския парламент се позволи неточност, като не се явихме всички дружно. Нека в този момент да преодолеем тази неточност и да вървим с обща кандидатура, с цел да спечелим изборите в Пловдив.

- Лидерите на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ дали са се разбрали между тях?

- Отново ще повторя - Пловдив е вторият по величина град, следва ни акция против ГЕРБ и единствено обединени имаме шансове да спечелим изборите в Пловдив.

- Ще търсите ли поддръжка на „ Атака ”?

- Ще разчитаме на поддръжка и на други, на потвърдили се демократични обединения. Нека да не забравяме, че през 2015 година на втори тур ме поддържаха сътрудниците от БДФ -партия-основател на Съюз на демократичните сили. Всички други партии - няма да го скрия, под напън поддържаха Иван Тотев.

- Кметът Иван Тотев сподели, че няма по какъв начин Славчо Атанасов, който се е явявал на избори шест пъти, да завоюва на седмия път. Как ще коментирате тези думи?

- Прогнозите на господин Тотев постоянно не са точни. Много добре знаем, по какъв начин той завоюва изборите през 2011 и 2015 година И той го знае. Да не подценяваме интелигентността на нашите съграждани. Защото след последните локални избори неслучайно потегли приказката

„ Лягаме със Славчо Атанасов, разсънваме се с Иван Тотев ”.

Като се има поради, че нормално резултатът посред ни се обръщаше в негова изгода в ранните часове на идващия ден. А за изборите през 2011 година даже имаше наглостта да направи филм по какъв начин се фалшифицират бюлетини. Така че не му приляга да приказва какъв брой пъти съм се кандидатирал. Ако през 2011-а и 2015-а изборите бяха честни, аз до момента щях да бъда кмет на Пловдив. Жалко е, че прокуратурата не се заинтересува от този филм, тъй като съгласно експерти в него има най-малко шест престъпни закононарушения. Ако господин Тотев беше мощен кмет, щеше да изкара резултати като на неговите сътрудници в Бургас, София, Варна, Стара Загора, Благоевград, Велико Търново, Русе. През 2015 година Иван Тотев завоюва в границите на статистическа неточност - малко над 1000 гласа. Аз бих се срамувал от подобен резултат, изключително в случай че зад мен стои партия като ГЕРБ.

- В едно от вашите изявленията казахте, че водите борба против Иван Тотев и в случай че ГЕРБ издигне различен претендент, няма да се явите на изборите. Вече се знае, че той е отвън играта. Защо да се борите?

- Големият проблем не е в личността на Тотев. Големият проблем е в модела, който той наложи. При състояние, че Тотев остава водач на ГЕРБ в Пловдив, няма да има никакво значение кой ще е претендент за кмет от ГЕРБ. Защото моделът остава. А този модел би трябвало да бъде отстранен, тъй като е рисков за града. Иначе няма разлика дали ще ръководи Здравко Димитров, Стаменов или някой различен.

- Какво съставлява този модел, против който поредно водите борба?

- Ще посоча няколко присъщи признака. Първо, тотално отделяне от хората. За осем години Иван Тотев нямаше нито един приемен ден за жители. Затова по мое предложение вършим промени в ЗМСМА, които ще задължават кметовете да имат веднъж седмично приемен ден. Второ, никакъв разговор с гилдиите в града. Иван Тотев взимаше решенията си еднолично и не се съобразяваше с мнението на специалистите. Затова се направиха толкоз неточности и недомислици в града. Един кмет не може да схваща от безусловно всичко. Но той би трябвало да е добър управител. Трето,

непрозрачни и постоянно шокиращи процедури за публични поръчки

с безпричинно повишени цени, ниско качество и извънредно дълги периоди за осъществяване на обектите. Затова стигнахме до там да вършим ремонт на ремонтите броени месеци откакто са били открити. Работеше се с няколко богоизбрани компании, което е неуместно за град като Пловдив. Четвърто, моделът „ Тотев ” като с киселина разлага моралните устои на обществото. След него всеки управленец може да каже: " След като господин Тотев през годините на кметуването си се трансформира в олигарх, за какво и аз да не направя същото? ". Това убива вярата на хората в институциите.

- Сигурен ли сте, че ще управлявате по-добре, в случай че ви изберат? Иван Тотев разяснява, че след вашето ръководство му е било елементарно, т.е. във вашия мандат съвсем нищо не е било направено за града.

- Този път е споделил истината. Как няма да му е елементарно на Иван Тотев да ръководи след мен, като оставих в сметките на общината 30 млн. лв..

А в този момент общинската хазна е празна.

Оставих му готови планове за над 200 млн. лв. - като Транспортния план, който Иван Тотев провали. И този план не може да проработи към този момент трета година. Като Водния план, който също зацикли. Като пътен възел „ Модър-Царевец “, който оставихме напълно квалифициран и с обезпечено финансиране. Иван Тотев трябваше да извърши единствено отчуждителните процедури, с цел да го осъществя. Но той не го направи. И в този момент оставя на своя правоприемник задължения за над 40 млн. лв. и нито един огромен извоюван план за Община Пловдив.

Да, в действителност след Иван Тотев ще се ръководи доста мъчно. А що се отнася за думите му по мой адрес, ще кажа: Всеки съди другия по степента на личната си безнравственост. Казал го е римският император и мъдрец Марк Аврелий.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР