Още по темата Инвестициите на испанската енергийна компания в Русия

...
Още по темата Инвестициите на испанската енергийна компания в Русия
Коментари Харесай

Петролът може да поскъпне до около 60 долара за барел

Още по тематиката
Инвестициите на испанската енергийна компания в Русия не са наранени от глобите

Компанията е първият сериозен вложител в петролния и газовия бранш на страната, откакто глобите против Техеран бяха понижени през предходната година

По-високо търсене на нефт по света наред с намалялото произвеждане на страните от ОПЕК може да усили цените на суровината до 60 $ за барел преди края на година, написа Reuters. Изданието се базира на отчет oт анализаторската компания Barron’s. За момента това не наподобява изключително евентуално, като при започване на седмицата петролът от вид брент се продава за към 46 $ за барел. Докладът цитира мнението на анализатора от Citigroup Ерик Лий, който планува срутва на пазара, когато цената на петрола към момента беше над 100 $ за барел.

Според Лий търсенето към края на 2017 година ще се увеличи до 97.3 млн. барела дневно – повишаване по отношение на 96-те млн. барела дневно през предходната година. Като главната причина за растежа ще бъдат Китай и Индия. В същото време по-рано през годината ОПЕК стигна до съглашение за удължение на договорката за понижаване на производството. Така ще бъдат създавани със 700 хиляди барела по-малко нефт дневно, в сравнение с през 2016 година Това би трябвало да се отрази позитивно на цената в края на четвъртото тримесечие.

Връщане на търсенето

Цената на брента е намаляла от началото на годината със 17% макар петролната договорка. Банка съобщи в понеделник, че пазарът " продължава да се концентрира върху възходящата сондажна активност в Съединени американски щати и по-високата продуктивност ".

ОПЕК е изнесъл 25.92 млн. барела дневно през юни, което е с 450 хиляди барела повече от май и 1.9 млн. барела дневно повече по отношение на предходната година.

Производството на САЩ
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР