Още по темата: Инж. Ангел Марков: Няма да допуснем убийствени

...
Още по темата: Инж. Ангел Марков: Няма да допуснем убийствени
Коментари Харесай

Парадоксът Столипиново: Няма закони, няма канализация,...

Още по тематиката: Инж. Ангел Марков: Няма да допуснем убийствени тапи Пловдив не помни наводненията за 100 години напред Помпи избавят избите от наводнение

„ Превантивна активност ” от позиция на водните бедствия правят ромските квартали на Пловдив. Там канализацията не се претрупва, просто тъй като решетките на множеството шахти са отмъкнати и водата няма по какъв начин да влезе в канализацията.

ВиК инженерите са се нагледали на какво ли не, обследвайки канализацията на Столипиново и Шекер махала. В шахтите ромите изхвърлят от детски колички и кукли до автомобилни гуми и нощни шкафчета.

В рамките на районно прединвестиционно изследване на водния бранш в област Пловдив проектантите създали в детайли оразмеряване на натоварването на градската колекторна мрежа, която е към 80 км. Оказало се, че колекторът, който обслужва кв. „ Столипиново ”, е два-три пъти в недостиг - водата, която би трябвало да мине през него, е доста повече, в сравнение с той може да прекара. Там обаче в никакъв случай не е имало наводнения. Причината е, че цялата система от дъждоприемни решетки в Столипиново липсва. Логично, няма от кое място да влезе вода в колектора, надлежно той е запълнил най-много две трети от потенциала си, изясняват специалистите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР