Още по темата: Гочо: Митко Илиев и Георги Илиев ще

...
Още по темата: Гочо: Митко Илиев и Георги Илиев ще
Коментари Харесай

Георги Илиев за Гонзо, Акрапович, Камбуров и...

Още по тематиката: Гочо: Митко Илиев и Георги Илиев ще поведат тима! Избраха Георги Илиев за №1 на мача във Враца

Георги Илиев, който е на 10 мача от това да усъвършенства върха за най-вече изиграни дуели в елита на България, даде обстойно изявление за " Тема спорт ". 38-годишният халф приказва за приключението на Локомотив (Пловдив) в Европа, както и за новото предопределение в клуба -Георги Иванов-Гонзо.

- Жоро, приказката " Лига Европа " за Локо Пловдив завърши, каква е оценката ти за това, което направихте?

- За нас това в действителност бе много хубаво и прелестно преживяване. Всички мачове бяха в една извънредно футболна конюнктура. С цялостни трибуни, с почитание към самата игра. И при нас, и при Спартак Търнава имаше доста огромна мотивация. Страсбург по-лесно мина през нас. Беше доста позитивно и хубаво.

- Най-после съумя да играеш с Локо Пловдив в Европа на " Лаута "...

- Да, това като че ли бе най-голямата победа, която управлението реализира, с цел да вземе стадион " Локомотив " лиценз за Лига Европа. За да не се постанова да играем в София. Предния път, когато играх с Локо в Европа, бе по-различно, тъй като мачовете бяха в Бургас. Друго е да играеш в личния град, пред претъпкани трибуни... Това беше една от основните аргументи да покажем това положително лице в четирите мача. Надявам се следващата година да са повече.

- Два пъти по 0:1 от Страсбург, който е в Лига 1 на Франция, като че ли подсказва, че дяволът не е бил чак толкоз черен?

- Може би от Страсбург не вложиха цялостния си потенциал, който имат. Подходиха пo-лековато, даже пренебрежително, може да се каже. И то и в двата мача. В последна сметката разликата в класите си сподели думата, а и знаем тези тимове по какъв начин влизат в такива срещи. Приемат ги пo-леко и желаят с най-малко старания да преминат трудността. Сега да вземем за пример против Айнтрахт (Франкфурт) ще играят по радикално друг метод. Но пък и ние нямахме късмет да вкараме най-малко един гол и да създадем срещите по-интересни. Това бе разковничето за срещите със Страсбург. Сладко е да се играе в Европа. Всички - играчи, почитатели, треньори, управление, видяхме тези мачове каква страст и заряд имат, тъй че всеки ще е стимулиран следващата година отново да бъдем на същото място - било през шампионата или купата.

- Какво е мнението ти за старши треньора Бруно Акрапович, по какъв начин се работи с него? Вече два месеца си в Локо, привикна ли да ставаш за подготовка в 7:30 часа?

- (Смее се.) Определено има някои нетрадиционни метода, само че в последна сметка определящо за един треньор постоянно са резултатите. След като тимът демонстрира това лице, не мисля, че някой може да има искания към неговата работа. В последна сметка това постоянно е водещо - дали си спечелил нещо, дали тимът върви нагоре, дали се развива.

- От началото на сезона вие и Левски имате по 14 вкарани гола...

- Това също е показателно и приказва, че в тима се работи вярно. Нещата в Локо се развиват в вярната посока.

- Около мача съ Страсбург пристигна и новината, че Георги Иванов-Гонзо ще бъде състезателен непосредствено на Локо (Пловдив). Бил ти треньор в Черно море, смяташ ли, че ще се оправи?

- Сега ще е малко по-различно. Беше ми старши треньор в Черно море, само че към този момент длъжността му ще е друга. Със сигурност, щом управлението е решило да разчита на неговите услуги, вижда огромен капацитет плюс за клуба и метод, по който той би оказал помощ. Но не съм аз индивидът, който би трябвало да прави анализ на качествата на Георги Иванов. Мисля, че ще бъде плюс за клуба. Гонзо е човек, който изисква, a когато в един клуб има високи условия, има и възстановяване на резултатите, на организацията...

- Познавайки него, а към този момент и Бруно Акрапович, смяташ ли, че ще намерят общ език, ще се напаснат като характери, тъй като и двамата не обичат да губят?

- Това не е неприятно качество. Мисля, че в нашия клуб всеки осъзнава, че е тук, с цел да издигне Локомотив на по-високо равнище, без значение на каква служба е. Така че съм сигурен, че и двамата ще работят за богатството на Локомотив.

- Все по-малко мачове ти остават до върха. В момента имаш 445 дуела в елита, остават ти още 10. Какво е чувството, че може да станеш футболистът с най-вече срещи в елита на България?

- Ще е сладко събитие, в случай че се случи. Но има време. Един Господ знае дали ще стигна до такава степен. 10 мача са и малко, и доста. Нека да изчакаме още няколко месеца u ще забележим по какъв начин ще се развият нещата.

- Зная, че стана тривиално да те питаме, само че докога смяташ, че можеш още да играеш, по какъв начин се чувстваш функционално, физически, ментално? На 5 септември ставаш на 38.

- Чувствам се добре. На всеки е ясно, че за един футболист на 37-38 години най-анормалното нещо е да взема все по-малко присъединяване в маговете. Още повече, че позицията на полузащитник изисква много бягане. Динамичен пост е. Надявам се в тези 4 месеца, които остават до края на контракта ми, да се усещам по същия метод, всичко да е наред.

- Мислил ли си към този момент какво ще правиш от Нова година нататък?

- Имам някакви проекти, ориентирал съм се почти, само че дано минат тези 4 месеца, да съм здрав и ще забележим.

- Как стоят нещата с режима, разрешаваш ли си към този момент да го понарушаваш?

- Аз постоянно през тези 20 години кариера съм си разрешавал по една-две бири. Никога не съм пушил, въпреки че има футболисти, които го вършат. Всеки си преценя за себе си. Но няма разпределяне. Може би след 3-4 месеца може да се поотпусна. В актуалния футбол режимът е нещо доста значимо. Говоря за хранене, възобновяване, метод на живот.

- Предстои Красимир Балъков да разгласи повиквателните за евроквалификацията с Англия на " Уембли " на 7 септември. Мислиш, че Мартин Камбуров, който в този момент е на 38, има място в тима?

- Марто и на 40 години да стане, отново ще има място в националния тим. Той освен може да помогне като футболни качества на терена, само че и младите ще има доста какво да научат от него единствено даже да го гледат в профил. Продължава да вкарва, и той гони връх, възторженостти. За такива хора като него реверанс до земята би трябвало да се направи за метода, по който ни демонстрират, в това число и на мен, метода, по който би трябвало да се отнасяш към футбола.

- На 21 септември Берое гостува на Локо Пд, ще бъде един трогателен двубой посред ви...

- Виждате, че ние към този момент по-малко вземаме присъединяване в тези мачове, само че... очаквам го, ще е забавно.

- Предполагам, че не ти е фиксидея да си национал, само че да излезеш на " Уембли " би било превъзходен подарък за рождения ти ден, който е два дни по-рано?

- Ти самичък го сподели, не е фиксидея. Но кой не би желал да е там в тима на " Уембли ". Има си народен селекционер, който не се колебая, че ще вземе най-хубавото решение за богатството на България, а дали ще съм аз, втори, трети... няма чак толкоз огромно значение.

- Средата на август мина, а в Европа отново остана единствено Лудогорец, който си е все по този начин в челото на шампионата, смяташ ли, че в действителност е допустима смяна на статуквото?

- Най-нормалното нещо е тим с по-голям бюджет, с по-голяма организация да е на по-високо място в класирането и да е по-напред в Европа. Няма нищо чудно в това. Надявам се всички тимове да подобрят основно базите си и оттова да тръгнат измененията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР