Още по темата: ГДБОП претърсва офисите на кабелен оператор Укривали

...
Още по темата: ГДБОП претърсва офисите на кабелен оператор Укривали
Коментари Харесай

Ексклузивно! Прокуратурата разкри как мамят кабеларките

Още по тематиката: ГДБОП претърсва офисите на кабелен оператор Укривали ли са клиенти кабелни оператори у нас?

Вчера бяха осъществени забележими дейности на няколко органа на държавното ръководство. Проведоха се преди този момент оперативно-издирвателни мероприятия на територията на Бургас, Кърджали, Благоевград, Дупница, Сандански. Това съобщи представителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

" Това са закононарушения, които касаят нарушавания на авторски права и следствия за осъществяване на данъчни закононарушения. Това, което откриваме и което проверяваме, е една скица за реализиране на данъчни закононарушения. Установени са следните числа за действителните консуматори на територията на страната. Има и доста обаче в сивия бранш. Именно посредством тях кабелите притежатели укриват налози ", съобщи Арнаудова.

Преди повече от два месеца при нас постъпиха сигнали и от наши малките екрани и от задгранични такива по тази причина, че на територията на страната се популяризират телевизионни стратегии без разрешението на носителя на авторското право. Резултатът, до който доведоха инспекциите ни е, че се откри, че сигналът е меродавен, а на територията на съвсем цяла Южна България се правят закононарушения. Тези резултати, които бяха споделени и с прокуратурата, доведоха до незабавна нужда от основаване на един по-разширен екип, с цел да се направи разбор на осъществените закононарушения от сходен жанр ", сподели Арнаудова. blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР