Още по темата Газпром“ очаква ръст на доставките на руски

...
Още по темата Газпром“ очаква ръст на доставките на руски
Коментари Харесай

Газпром експорт спира транзита на газ по Трансбалканския газопровод през 2020 г.

Още по тематиката „ Газпром “ чака растеж на доставките на съветски газ за европейския пазар

„ Газпром износ “ е уведомил публично българските управляващи, че счита да приключи преноса на газ по Трансбалканския кулоар, по който се доставя газ за Турция, от януари 2020 година. Това заяви организация Bloomberg като новината бе представена и от турски медии.

Българската министърка на енергетиката Теменужка Петкова е удостоверила, че е получено такова писмо. В телевизионно изявление тя е коментирала, че България си резервира правото да се обърне към трибунал, с цел да получи дължимите до 2030 година директни такси. Петкова е добавила, че българските управляващи ще подхващат тази стъпка, в случай че втората тръба на „ Турски поток “ не мине през България.

Както 3eNews написа по-рано министър Петкова и през днешния ден удостовери бъдещите планове на " Газпром ". Тя добави, че посредством новия маршрут за доставки България ще си обезпечи по-високи доходи. Министърът изясни още, че няма по какъв начин тръбите по новото трасе да останат празни, защото има подписани контракти за потенциал.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР