Още по темата: Галерията на "Гладстон" отесня, преди да отвори

...
Още по темата: Галерията на "Гладстон" отесня, преди да отвори
Коментари Харесай

Три галерии по света, които станаха шедьоври

Още по тематиката: Галерията на "Гладстон " отесня, преди да отвори порти Снежана Фурнаджиева: Превърнаха ни в наематели на личната ни постройка Как се роди Кашона? Кметът и ГБС осакатиха плана на арх. Бакалова

Три здания за художествени галерии станаха обект на ласкави оценки през последната година. Всички те въплъщават философия, която ги прави невероятни. И нито една от тях не е елементарен паралелепипед, както се получи в Пловдив. Ето по какъв начин би трябвало да наподобява планът за една изложба, с цел да пишат за него по света.

Наскоро канадският град Едмънтън откри новата си изложба. Тя е дело на архитекта Рандал Стаут. Всички дефинират постройката като „ трагична ”. Тя е първата сходна структура в провинция Албърта от десетилетия насам. Също като в Пловдив, тя е на мястото на остарялата градска изложба. Струва 88 милиона $. 12 000 души пуснаха видео с нея през първите 5 дни след откриването й.

Новата изложба във Ванкувър Herzog & De Meuron сподели плана си, върху който се работи от 2015 година. Общата й застроена повърхност е към 30 000 квадратни метра. Тя би трябвало да служи с изключение на като място за изложения, и като център за образование по изкуство. Целта е мястото да се трансформира в интернационален хъб за изкуство. Другата концепция е да е забавно за гости от всички възрасти.

В Мексико Сити милиардерът Карлос Слим обезпечи средствата за музея Сумая. Сградата е футуристична и комплицираната й форма е реализирана с монтирането на 28 стоманени колони. Те са с друг диаметър и кривина. Изпълнител на тази шеметна постройка е компанията Фернандо Ромеро Ентърпрайс. Музеят Сумая е издигнат на мястото на остаряла индустриална зона от 40-те години на предишния век, която в този момент претърпява подем.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР