Още по темата Франкфурт ще е сред големите печеливши от

...
Още по темата Франкфурт ще е сред големите печеливши от
Коментари Харесай

Компании проучват Дъблин за заместник на Лондонското сити

Още по тематиката
Франкфурт ще е измежду огромните печеливши от английското излизане от Европейски Съюз

Прогнозите са, че преместващите се от Лондон банки ще донесат 10 000 нови работни места в града
13 дек 2017
Париж подхваща бизнес промяна, с цел да завоюва от Brexit

Френската столица се пробва да скъса с имиджа, че е подозрителна към корпорациите и персоналното благосъстояние
12 дек 2017 Ирландия подхожда прагматично и след решението на британците да изоставен Европейски Съюз се концентрира върху опциите от Brexit, като Дъблин се пробва да притегли хиляди банкови работни места от Лондон.

Има, несъмнено, и проблем, а точно въпросът с границата със Северна Ирландия и евентуалните спънки, които Brexit ще донесе за ирландския износ. Но конкуренцията с други градове (като Париж и Франкфурт) за изместването на Лондонското сити се ускорява. И към този момент компании изпращат свои екипи да ревизират дъблинските учебни заведения, жилища и офиси, макар че процесът с приемането на твърди задължения на компаниите протича постепенно, написа Guardian.

Хиляди нови работни места

Дъблин отбелязва някои победи - Bank of America, Citigroup и JP Morgan възнамеряват да усилят интервенциите си в ирландската столица. Компании, предлагащи застрахователни и финансови услуги, също преценят града, което може да докара до няколко хиляди нови работни места.

От IDA Ireland, които са виновни за непознатите вложения в страната, споделят, че са привлекли " 15-20 компании, при които вложенията са от величината на Brexit ". Други 30 групи евентуално ще ги последват, " информирайки ни за своите планове да влагат в Ирландия ".

Смята се, че сред 70 и 100 непознати банки и компании за финансови услуги организират диалози с ирландския банков регулатор от юни насам. Някои от тях са американски компании, търсещи нова база в Европейски Съюз. Научни, софтуерни и правни компании също изследват за офисни пространства в Дъблин. Кен Оуенс от консултантската група PwC твърди, че до сключването на договорката за Brexit броят на фирмите, които са се преместили или са разширили ирландските си интервенции, " ще бъде от порядъка на стотици ".

Позитиви и негативи

Ирландският капацитет да притегля бизнеси беше подложен под подозрение поради рецесията с жилищата, породена от финансовия срив, и избавителната помощ от Международния валутен фонд през 2010 година Все отново обаче в последно време в Дъблин се строят нови първокласни блокове, към които към този момент са показали интерес интернационалните вложители.

Но поради границата с Англия и поради това, че по-голямата част от ирландския износ към останалата част от Европа минава през Обединеното кралство, IDA и други държавни организации считат, че като цяло негативите от Brexit ще надминат позитивите от генерирането на няколко хиляди работни места в Дъблин. " От наша позиция ние удвояваме напъните да опитаме най-малко отчасти да компенсираме негативите ", показват от IDA. Конкурентите на Лондон

Париж
Най-висок налог върху приходите на физически лица: 45%
Корпоративен налог: 33%
Плюсове: към този момент е огромен финансов център, атрактивен метод на живот
Минуси: трудови закони, които към момента не са задоволително гъвкави

Дъблин
Най-висок налог върху приходите на физически лица: 40%
Корпоративен налог: 12.5%
Плюсове: ниски налози, британски говорещи чиновници
Минуси: ирландските регулатори може да не желаят огромно излагане на банковата система

Франкфурт
Най-висок налог върху приходите на физически лица: 45%
Корпоративен налог: 29.8%
Плюсове: седалище на ЕЦБ, по-ниски разноски за живот спрямо Лондон
Минуси: по-малък град спрямо Лондон
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР