Още по темата: ЕВН и Общината ужилиха два пъти семейство

...
Още по темата: ЕВН и Общината ужилиха два пъти семейство
Коментари Харесай

Тротоар на бул. Шести септември стана частен

Още по тематиката: ЕВН и Общината ужилиха два пъти семейство в Остромила Реституцията трансформира десетки пловдивчани в милионери Наследниците на Синята къща осъдиха Общината в Страсбург ЕВН: Местим кабелите, само че за сметка на клиенти

Един от куриозните случаи в историята на реституцията е, че част от тротоара на бул. " Шести септември " до бившето кино " Кочо Честеменски " е частна благосъстоятелност. По тази причина на това място няма велоалея, която другояче върви от южната страна на булеварда.

Димитър Кривошапков, някогашен правист на Общината по времето на първия демократично определен кмет доктор Гарабед Томасян, е един от късметлиите да владее тротоара. През 1998 година съдът е възстановил на него и роднините му 1010 кв. метра парцел, в който попада градинката до киното и част от пространството тъкмо зад автобусната спирка.

Реститутите не можаха да влязат във притежание на градинката и да я застроят, по тази причина продължиха правосъдните борби и завоюваха обезщетение за пропуснати изгоди в размер на 200 000 лв.. Претенциите им бяха отхвърлени от пловдивските магистрати, само че техните сътрудници във Върховен касационен съд удовлетвориха желае на някогашния общинар. Амбициран от тази победа, Димитър Кривошапков е завел ново дело, този път за 110 000 лв., с претекст, че тяхната бащиния се употребява от жителите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР