Още по темата ЕС разчита на ръст на доставките на

...
Още по темата ЕС разчита на ръст на доставките на
Коментари Харесай

Баку и ЕС са направили предложение на Туркмения да участва в „Южен газов коридор“

Още по тематиката Европейски Съюз разчита на растеж на доставките на газ от Каспийския район до 25 милиарда куб м до 10 години

Азербайджан и Европейският съюз са създали на Туркмения предложение да се причисли към плана „ Южен газов кулоар “. Решението е на Ашхабад, съобщи еврокомисарят Йотингер на конференция в Баку в сряда.

„ Днес доста значим представител на държавното управление на Туркмения взе присъединяване в съвещанието на Консултативния съвет за „ Южен газов кулоар “. Това е доста явен сигнал, който приказва за интереса на Ашхабад. Сам Азербайджан, който добива газ нееднократно е заявявал, че при положение на съществуване на енергийни запаси на източните крайбрежия на Каспийско море, за превозването им до Европа през Грузия и Турция е подготвен да предложи своите благоприятни условия. Това е предложение към Туркмения от Азербайджан и Европейски Съюз, а решението ще вземе държавното управление в Ашхабад “, сподели еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер.

„ Южен газов кулоар “ е с дължина от 3,5 хиляди км и планува доставка на азербайджански газ за Европа. В състава на Южен газов кулоар са двата газопровода – TAP и TANAP.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР